Saab News Sweden: Konkursförhandling mot Saab igen

En annan konkursförfarande mot Saab Automobile AB har inlämnats idag i Vänersborg. Det handlar om en summa av något mer än 1.8 miljoner svenska kronor och sökanden vill vara okänd. Detta är en anteckning på sidan, eftersom principen i princip inte ändrar den nuvarande situationen.

Det finns fortfarande inget beslut att göra i Göteborg om återuppbyggnaden och det finns för närvarande inga nyheter från Kina. Läsare Julie ville höra om Sveriges ambassadörs besök till NDRC i Peking, men det finns inget att rapportera. Redan före besöket meddelade utrikesdepartementet i Stockholm att de inte offentligt skulle ta ställning.

Hittills har det också gjorts så, så vi väntar vidare. Kursen är inställd och det är upp till Youngman och Pang Da.

Låt oss stanna avslappnad. Det är jag också, och jag ska äta god mat nu.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab News Sweden: Konkursförhandling mot Saab igen"

 • Som vi har hört, skulle det äldre företaget Volvo vara intresserad av SAABs reservdelar division, om det finns dig. U. Seglarna är målade.

  Är det här en plan för alla människor i bakgrunden som lagas upp?

  Med ytterligare störningar i processerna på SAAB-Automobile - det vill säga SAABs överlevnad - kan man sedan bli av med den inhemska konkurrensen och göra Volvo ytterligare en tjänst (SAAB-reservdelsavdelningen).

  SAAB-arbetarna (och inte bara de) som står på linjen i denna konstellation verkar knappast intressera någon ändå.

  SAAB-ledningen samt Youngman Lotus + Pang Da bör noga följa vad som spelas här och vid behov initiera lämpliga motåtgärder mycket snabbt!

  Hälsningar från Schleswig-Holstein

  Julie

 • blank

  Det är faktiskt inte en bra lösning om ambassadören eller någon annan myndighet inte ger någon information om vissa saker av allmänt intresse (i detta fall relaterat till det gamla traditionella företaget SAAB-Automobile) till sina egna landsmän (och andra intresserade parter).

  Det verkar som att under tiden principen om ”hyresvärdsstil” (det vi gör här uppe inte berör någon där nere) också gäller i Sverige!

  Den svenska bilden när det gäller myndigheter har troligen lidit mycket, inte bara i mina ögon, särskilt de senaste månaderna. Statens beteende, särskilt när det gäller SAAB, verkar vara extremt otydligt - jag ser fortfarande inget bra!

  Hälsningar från Hamburg
  Joachim

Kommentarer är stängda.