Garantera reservdelar för goodwill - vad Saab-förare borde veta

Mycket har skrivits under de senaste dagarna om Saab-krisen, vilket väcker stor osäkerhet. Ofta var fakta helt vridna, eller helt enkelt kommunicerats felaktigt. Vad bilproducentens kris verkligen betyder för oss och om vi fortfarande kan köpa en Saab, har vi sammanfattat för Saab-samhället.

Reservdelsförsörjning

Reservdelar för äldre och nya Saab-modeller levereras av Saab Parts AB. Saab Parts är ett oberoende och lönsamt dotterbolag till Saab Automobile och påverkas inte av konkursansökningarna. Försörjningssituationen för äldre modeller är bra, vilket jag försökte oavsiktligt själv. Med den nuvarande Saab - särskilt den nya Saab 9-5 - är försörjningen ibland associerad med väntetider.

Vi vet från Saab att tillgången på reservdelar vid de nya Saabs kommer att förbättras i framtiden.

Garanti och goodwill

Alla garanti- och goodwilltjänster kommer att faktureras till Saab Parts AB. Återförsäljare kommer också att få medel från Saab och kommer inte att påverkas av Saab Automobile ABs problem. Saab Parts AB kommer fortsätta att säkra utbudet av 1 Millions Saabs på världens vägar i framtiden.

Saab Parts AB ställs till staten som säkerhet för EIB: s utvecklingslån och är därmed skyddad från kreditorernas tillgång. Om det värsta fallet uppträder i Trollhättan, som vi alla inte hoppas på och tror, ​​kommer Saab Parts AB inte att påverkas av din förmåga att agera.

Framtiden för Saab Parts AB är säker på lång sikt. Redan potentiella utsikter har slagit på Saab för att säkra den lönsamma reservdelsaffärsverksamheten.

Köp begagnad Saab eller årlig bil

Kan du köpa en Saab i nuvarande situation? Lyssna inte på stammtiska ord från självutnämnda experter. Marknaden för begagnad Saab har minskat de senaste månaderna på grund av stillastående leveranser från Sverige och låg försäljning under senare år.

Antalet Saab-fans har inte minskat, tvärtom. Många tidigare Saab-förare och sympatisörer tar chansen att köpa en begagnad Saab nu.

Detta leder till den galna situationen att relativt ny Saab med några kilometer, lämplig utrustning och i gott skick önskas. Speciellt Saab 9-5 i den första serien är svår att få, 9-5 "kromglasögon" som stationvagn till ett bra pris önskas.

En helt annan situation har uppstått med den nya Saab 9-5, som är relativt svår att sälja till handlare tack vare turbulensen i Sverige.

Saab 9-5 förtjänar inte det här, jag lyckades köra en ny Saab 9-5 XWD-sedan några veckor i förra veckan, och var orolig. Tillverkningen är första klass och aktiv suspension är en dröm. En kort körrapport med bilder följer, om jag hittar tid att göra det.

Priserna för lagringsvagnarna är bra och kompenserar helt för den förväntade värdeförlusten. Utbudet av reservdelar är säkert i minst 10 år, tekniken i 9-5 är inte exotisk, eftersom - vilken galen situation - många komponenter från GM-satsen är installerade ... ... ny ... trodde inte att jag skulle säga det 😉

För mig är Saab 9-5 en insidertips som ser skandalöst bra ut och är en mycket säker och individuell bil. För tillfället kan förhållandet mellan pris och prestanda inte överträffas.

Vem drömmar om sin Saab-dröm om en ny 9-5 borde stå och köpa. Oavsett vad den smarta grannen säger.

Beviljas, det tar lite mod. Återförsäljarnätverket är tunt och kan bli ännu tunnare. Även om Saab kommer att behärska krisen, kommer byggarbetet vara tufft.

Men vem som helst har en speciell smak och inte vill köra runt om i världen med vanliga produkter, används för att simma mot tidvattnet.

Text: tom@saabblog.net

13 tankar om “Garantera reservdelar för goodwill - vad Saab-förare borde veta"

 • Hi Tom
  Jag har ett litet problem med informationen
  För några dagar sedan sprängde motorn på min 9.5 kombi (Bj 2000), motorn var nybyggd, 2 år 2 månader med 39000 km, 2,3 ton med rådjur (280 hk), utan varningskolv genom blocket ...
  Min verkstad berättar för mig att SAAB har begärt räkningen, men det finns liten chans att slå ut det, för det här handlar inte om delarna AG.
  Dessutom finns det inget mer motorblock tillgängligt ...
  Slut på låten är nu tillkännagivad auto kyrkogård.
  Hur ser du det?
  Ändå är jag trogen och jag har nu hittat en 9-3 Turbo-x
  Hälsningar från Luxemburg

 • Hej till alla,

  Jag kan hålla med alla uttalanden. Jag tror att Saab kommer att fortsätta i vilken form som helst. Vi kommer också att behålla vår Saab 93 1-familj och vår konvertibla 900 2 tills inget fungerar. Jag tror att killarna från Sverige planerar att ta med Kult I k (en) en 900 tillbaka på vägen. Trenderna är tydligt mot hatchback. Nya Volvo ser väldigt bra ut bakifrån, till skillnad från framsidan är A5 också en bra bil, men med för lite utrymme. En ny Saab skulle säkert kombinera allt igen! Tyvärr har det inte kommit några nya designförslag och ritningar för den nya 93/900 på länge. Naturligtvis är alla bekymrade över den aktuella krisen. Även om det har sagts att Phoenix Front skulle vara nära serien är jag mycket intresserad av hur den här nya ikonen skulle se ut trots superkrisen. Var är föredragandena som låter oss se in i framtiden? När drar Muller kaninen ur hatten? En blick in i en ljus framtid skulle vara en förändring, eller hur? Enligt ett afrikanskt ordspråk: "Titta alltid mot solen, så skuggan stannar alltid bakom dig" 🙂 Kanske vet någon en aktuell skiss? Tack!

 • blank

  Efter ett långt varv i min 08-serie cabriolet - och detta meddelande om att reservdelar inte skulle vara ett problem i det "värsta fallet" - är det klart att jag kommer att behålla min gula älskling!
  🙂
  😉

 • blank

  Hej Marcus,

  Nya 9-5 ser också bra ut, ingen tvekan om det, bara väldigt annorlunda än klassikern. Jag skulle vilja ha samexistens, så den gamla formen tog hand om och tolkades om som på Porsche med 911, och bredvid den nya former. Den "gamla" formen passar bra i medelklassen, dvs med 9-3. Speciellt i den här klassen för närvarande alla samma "krig med veck och pärlor", så att en tydlig form skulle tala för sig själv. Audi, av alla människor, har tagit upp Saab Combi-Coupé med nya A5 och A7 Sportbacks, där Saab bara kunde erbjuda notchbacks eller stationvagnar med 9-3. Eftersom jag saknar denna form och 9-3 Series II ser för godtycklig ut för mig köpte jag medvetet den gamla 9-3, två gånger som en coupé och en sedan. Vi har också en 9-5 serie I och som ett nytt tillskott en 9-5 serie I kombi. Lyckligtvis finns det bytesplattor i Ö ...

  Jag saknar också några centimeter på 1,90 meter, men jag är en sittande jätte och kan bara hitta plats i några få bilar. På BMW känner jag mig alltid murad och jag får nästan panik när mina ben sitter fast i en hink i fotbrunnen, som i ett fotbad. Hos Mercedes och Audi saknas alltid utrymme ...

 • blank

  hej philmos,

  900 från GM-eran är en optisk vidareutveckling av 900 - alla måste själv bedöma om den är framgångsrik.
  föregångaren till 9-5 är verkligen en bra bil - men formen är egentligen inte en milstolpe, men det är naturligtvis också en fråga om smak.
  Den nuvarande 9-5 är av design mer än ett stort kast för mig och en underbar hyllning till det förflutna saabet i den nya klänningen.
  designern vid den tiden var en riktig konstnär för mig - om det är den nuvarande återstår att se.
  Förresten, det tillgängliga utrymmet är verkligen inget problem, rent generöst - bara när man kommer in måste man verkligen anka huvudet ...
  Men jag måste erkänna att ingen i vår familj är stor på 1,90.

 • blank

  Hej Flor,
  om jag menas med den använda 9-5-serien I, så lovsånger jag den lilla diesel 2.2 TiD-omkopplaren som ett litet förbruknings mirakel liksom de mindre bensinmotorerna, som kan bli falska. Försiktighet rekommenderas här med B205-motorerna, för vilka det förlängdes garanti till 8 år. Purister säger kanske "en Opel-motor" för den lilla diesel, men för mig är den den mest hållbara (timingkedjan!) Och den mest oproblematiska motorn i 9-5 och 9-3 (båda serie I). Prestandan är alltid tillräcklig för Österrike, i Tyskland är jag inte en av de vansinniga, permanenta 180 + x km / h-åkarna. Om jag vill sätta upp den en stund räcker den lilla diesel, i sedan och kombi på 9-5. De kör också 200 km / h.

  Den nya 9-5er verkar för trång i form av takhöjd, speciellt i ryggen. Jag finner de gamla mycket bättre, också från formen. Jag gillar också den gamla 9-3, jag föredrar den klassiska Saab-formen.

  Jag förstår inte varför Saab inte noggrant utvecklade och behöll 911- eller 99-formen som Porsche gjorde med 900. Endast ett fåtal tillverkare har en sådan formikon ...

 • blank

  Jag är inte säker på vilken 9-5 du sjunger berömmen och ber om förtydligande, så jag kan titta runt i Wien.

 • blank

  Jag har redan märkt att med 9-5 Series Series I tar de slut. Det finns bara ointressanta motorer till låga priser på marknaden för begagnade bilar som 3.0 V6 TiD och överflödet eller Aero, så alltför oekonomiskt för mig som en frekvent förare i Österrike. Du kommer förgäves att leta efter den lilla diesel- eller bensinmotorn. Om du redan har dem har du en riktig investering ...

 • blank

  Hej allihopa! Jag har redan gjort ett möte med min återförsäljare igår och kommer att titta på några nya 9-5 som han har i lager. Kris eller inte - jag tar nog det! Saab4Life!

 • blank

  Jag köpte en 2-9 XWD5 i Tyskland för 6 veckor sedan och importerade den till Schweiz. Jag är helt nöjd med det här senaste tillskottet till vår lilla Saab-familj och jag är övertygad om att jag kör den bästa bilen när det gäller valuta för pengarna. Nu finns det en liten uppgradering på Hirsch idag och då blir bilen perfekt 😉

 • blank

  Hej Tom,
  vet du redan något om återförsäljarnätverkets nuvarande status? Har du redan haft stor utvandring här? Mine har redan meddelat slutet på sin era som återförsäljare ...
  Hälsning
  Pussel

 • blank

  Korrekt. Inom en inte alltför avlägsen framtid bör den nya 9.5 (verkligen en dröm, jag körde den i stor utsträckning vid Saab XWDays i Mayrhofen och rapporterade om den på SU) uppnå en liknande exotisk status som NSU RO80 - med motsvarande priser.

  Bara synd att min fru inte vill ha en stor bil

 • blank

  väldigt rätt tom!
  och vad mer, men förhoppningsvis kommer aldrig att hända:

  om det inte längre finns den nya saab 9-5, eftersom det inte längre är saab, kommer priserna att lockas, jag är säker. Det finns ingen annanstans en ny, enastående bil med absolut sällsynthet.
  därför är jag inte rädd för mig och min 9-5.

Kommentarer är stängda.