Saab News: Ambassadör möter NDRC - ny Saab-teknik

Saab är verkligen inte som andra företag. När andra företag har problem är innovationer minst att vänta. Om du läser gårdagens Saab -pressmeddelande lyssnar du noga. Vi pratar om den modulära plattformen, vilket betyder PhöeniX Concept, och om en "range extender" -teknologi.

GM har en sådan teknik som faktiskt är ”Made in Germany”. Utvecklingsteamet fördes från Rüsselsheim till Detroit under GM -krisen och har nu flyttat till München. Det är förståeligt att jag också föredrar Bayern framför Detroit i alla avseenden.

Att Saab har en sådan teknik och har sökt patent är ny. Kombinationen av elmotor med en liten brännare minskar förbrukningen med upp till 75%. Kanske tänkbar som en grön miljö mobil med E-XWD i en Saab 9-3 sportvagn eller i den nya lilla Saab 9-1.

Den svenska ambassadören, som möter NDRC i Peking idag i sitt Saab-uppdrag, borde ha bra kort när han spelar Saabs teknik som trumfkort. Eftersom kineserna skulle vara helt galna skulle de sakna detta.

Saab överraskar även i krisen. En helt elektrisk E-Power Saab är redo för serieproduktion. Ingen skrattrig, spartansk avståelse mobil utan en bil för 5 passagerare och bagage. En elektrisk fyrhjulsdrift och nu en Saab där en "räckviddsförlängare" kunde användas.

Faktum är att Göteborgs domstol inte kan säga nej till rekonstruktionen. Och byråkraterna i Peking borde växla till toppväxeln så snart som möjligt. För det är värt det.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab News: Ambassadör möter NDRC - ny Saab-teknik"

 • Jag är inte glad att Saab nu hjälper kineserna att komma ikapp. Denna försäljning i krisen gör Saab inte sympatisk för mig ...

 • så vad? Vad har saab den största utvecklingen, borde det inte vara mer saab? ingenting.
  Så du säljer bättre licenser, så länge de fortfarande har ett värde och inte begränsar den framtida utvecklingen.
  det är precis vad som hände här och - mycket smart - inte ens med en exklusivitet, så att ytterligare licenser kan säljas.
  licensen för begagnade underbyxor är förmodligen bara av extremt begränsat värde ...

 • blank

  Om detta fortsätter, säljs arbetskrafts underbyxor

 • blank

  E-Power är bara en 4-sätare.
  Batteriet sitter i bakre mittkonsolen om jag minns rätt.

Kommentarer är stängda.