Saab News: Ambassadör möter NDRC - ny Saab-teknik

Saab är verkligen inte som andra företag. Om andra företag är i svårigheter förväntas innovationer minst. Om du läser Saabs pressmeddelande i går, lyssnar du. Vi pratar om den modulära plattformen, det här betyder PhöeniX-konceptet och en "range extender" -teknologi.

GM har en sådan teknik som faktiskt är "Made in Germany". Utvecklingsteamet fördes från Rüsselsheim till Detroit under GM-krisen och har sedan dess flyttat mot München. Det är förståeligt, jag skulle också föredra att Bayern är detroit i alla avseenden.

Att Saab har en sådan teknik och har sökt patent är ny. Kombinationen av elmotor med en liten brännare minskar förbrukningen med upp till 75%. Kanske tänkbar som en grön miljö mobil med E-XWD i en Saab 9-3 sportvagn eller i den nya lilla Saab 9-1.

Den svenska ambassadören, som möter NDRC i Peking idag i sitt Saab-uppdrag, borde ha bra kort när han spelar Saabs teknik som trumfkort. Eftersom kineserna skulle vara helt galna skulle de sakna detta.

Saab är också förvånande i krisen. En helelektrisk E-Power Saab är redo för serieproduktion. Ingen skrålig, spartansk undantag, utan en bil för 5 passagerare och bagage. En elektrisk fyrhjulsdrift och nu en Saab där en "range extender" skulle kunna användas.

Egentligen kan domstolen i Göteborg inte säga ”nej” till återuppbyggnaden. Och byråkraterna i Peking borde gå i höga redskap så snabbt som möjligt. För det är värt det.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab News: Ambassadör möter NDRC - ny Saab-teknik"

 • Jag är inte glad att Saab nu hjälper kineserna att komma ikapp. Denna försäljning i krisen gör Saab inte sympatisk för mig ...

 • blank

  så vad? Vad har saab den största utvecklingen, borde det inte vara mer saab? ingenting.
  Så du säljer bättre licenser, så länge de fortfarande har ett värde och inte begränsar den framtida utvecklingen.
  det är precis vad som hände här och - mycket smart - inte ens med en exklusivitet, så att ytterligare licenser kan säljas.
  licensen för begagnade underbyxor är förmodligen bara av extremt begränsat värde ...

 • blank

  Om detta fortsätter, säljs arbetskrafts underbyxor

 • blank

  E-Power är bara en 4-sätare.
  Batteriet sitter i bakre mittkonsolen om jag minns rätt.

Kommentarer är stängda.