Saab-krisen: regeringen i Sverige gör något för Saab ...

Slutligen kan du säga. I Sverige är det en sekund före 12. Och med leverantörerna fortsätter arbetskraven och ett antal internationella leverantörer stänger hela fabriken i Sverige under en Saab-konkurs. Kanske nu har regeringen i Stockholm insett att det nu är i en nedgång, inte så avslappnad som tanke.

Å ena sidan kommer mer än de planerade 10.000 XNUMX jobb att gå förlorade, å andra sidan är landet på väg in i lågkonjunktur. Avyttringen av Saab, som inte var ett problem för några veckor sedan, är nu ett problem. Eftersom det inhemska politiska trycket också ökar. Den svenska ambassadören i Peking har därför ett möte med NDRC på tisdag. Dess uppdrag är att uppmuntra byrån att fatta ett mycket snabbt beslut.

Eftersom Lotus Youngman och Pang Da kommer bara att fungera om det nu handlas snabbt.

Tja, lycka till, herr ambassadör.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab-krisen: regeringen i Sverige gör något för Saab ..."

 • Denna körning av de tre stora tyska premium varumärkena har nu blivit en riktig epidemi bland regeringar, affärsmän och kändisar. Liksom alla lemmings är de bra för att gissa vilken skostorlek de har nått inom modellhierarkin. Storlek 1 till 7 eller 8. Tyska bilar är nu som olika skostorlekar, samma design bara bara större eller mindre. Lyckligtvis kostar de olika storlekarna fortfarande samma för skor, men inte för bilar.

  Som en person med stil dricker du inte vin ur tetrapaks, men med bilar gör de alla det ...

 • Kom alltid ihåg att Herr Reinfeldt (svensk MP) använder BMW som sitt företagsfordon ...

  Detta visar förmodligen inget intresse för den inhemska fordonsindustrin - men kanske tänker han också
  Under tiden ser vi en bit vidare och äntligen de tusentals arbetstillfällen (tillverkning, leverantörer, återförsäljare, så kallade småföretagare i regionen och många fler) som går vilse när de går.

  Bättre sent än aldrig!

  Hälsningar från Schleswig-Holstein
  Julie

 • blank

  För mig är det helt oförståeligt hur den svenska regeringen agerar.
  Att genomföra förhandlingarna nu i Kina är inget tecken på professionell åtgärd, eftersom förhandlingspositionen är mycket mindre gynnsam nu än vad som var för månader sedan.
  Självklart är även denna åtgärd bättre än någonting annat än förra gången, men det här är inte förståeligt för mig.
  på något sätt har den svenska regeringen uppfört sig i flera månader som om den inte hade något att göra med det ...

 • blank

  Bättre sent än aldrig ... eller det handlar bara om att kunna säga efteråt
  "Vi försökte allt ..."?

Kommentarer är stängda.