Saab News: Kina & Saab i helgen

Hoppas vi? Kanske. För att från Folkrepubliken finns nyheter. Först av Lotus Youngman. Saken är lite förvirrande och visar mycket på kinesisk byråkrati. Förra veckan har Youngman tagit hinder och fått det gröna ljuset från den lokala NDRC-filialen.

I nästa vecka väntas det gröna ljuset på onsdag från NDRC: s provinsiella representation och sedan - fyra veckor senare från det mycket stora gröna ljuset från Peking - från NDRC: s huvudkontor. Så mycket för en intervju med Svenska Dagbladet. Kanske finns det ett fint dokument på Youngman som tillfredsställer Vänersborg-domstolen.

De andra kineserna, från Göteborg, skulle vilja ta över vissa delar av Saab om vårt varumärke går i konkurs. Förra veckan träffade de Saab-representanter för en likkontroll och skulle vilja svälja service- och delarområdet. Rena. Det skriver naturligtvis Dagens Industri. DI är negativt som alltid, det handlar om Saab. Texten måste ha varit kul för pojkarna i Göteborg.

Det finns fortfarande en positiv sak från Geely. Hela övertagandet är inte uteslutet. Men då - du har korrekt erkänt det - samtycke från Scania och Saab AB.

Hmm. Geely. En förening med Volvo? Det är fortfarande spännande. Och det ser lite bättre ut än igår kväll.

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “Saab News: Kina & Saab i helgen"

  • Om europeiska biltillverkare inte är intresserade - måste du vara glad när kineserna gör det möjligt för SAAB att överleva. Du vet inte i förväg om Geely eller Lotus Yougmann skulle vara bättre för SAAB. Det viktigaste skulle vara att någon sparar SAAB alls!

  • blank

    varför inte kineserna? Volvoen körs. Om Kina säkrar fortsatt existens. Det betyder inte att det produceras i Kina, och på något sätt vill de också lära sig kvalitet

  • blank

    EXPLOITED CHINESE 🙁

    Eftersom SAAB snarare bör gå i konkurs och mycket djupt begrava så att den kinesiska SAAB inte kan hitta.

Kommentarer är stängda.