Saab-krisen: Vladimir Antonov inte längre ombord

Idag hörde vi rykten om en istid mellan Vladimir Antonov, bilentusiasten från London och Victor Muller. Först ville vi inte tro det, för Antonov anses vara finansiären bakom Muller. Men ryktet förblev och idag har det bekräftats. Vladimir Antonov är inte inblandad i dagens evenemang hos Saab.

I ett e-postmeddelande till den lokala tidningen formulerade han att "han inte hade varit där i månader", framför allt på grund av regeringens beteende i Stockholm och den luxemburgska banken. Naturligtvis förklarar detta också varför Spyker-försäljningen inte har slutförts.

För Saab och personalen i Trollhättan är det än en gång dåliga nyheter. Eftersom Antonovs miljoner var så långt som en hemlig backup för Saab, var det också en slags överlevnadsförsäkring. Utan Antonov har chanserna för en vändning sjunkit snabbt.

Saabs pressmeddelande kom i går kväll att Muller hade ”missförstått”. Det finns inga pengar för lön, inte ens på utländska konton. Det passar i uttalandet till Kronofogden igår. Det hela är en pinsamt snickare, i en serie med många snickare.

Denna händelse är inte till hjälp för Saab och för Saabs trovärdighet. Det är ledsen för tragisk och inte bra för oss.

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “Saab-krisen: Vladimir Antonov inte längre ombord"

 • Nåväl, Antonov är inte utan kontroverser och om han skulle ha gjort SAAB-bilden bra? Vem vet. Kanske kan du också få ut något positivt av det: är hans utgång mer en positiv signal till andra investerare?

  Hälsningar

  Pussel

 • blank

  men idag är du djupt deprimerad ...
  VM: s vilseledande uttalanden har nu korrigerats och jag ser det som gjort - du behöver inte spränga allt och den här mannen är elektrifierad, jag är säker.
  Antonov har varit tyst under en tid, så ingenting rör sig verkligen.

  båda sakerna har ingenting att göra med de kommande åtgärderna på måndag och förändrar inte möjligheterna - eller riskerna.

  hur skrev du igår:

  håll dig lugn!

  • blank

   Tja, jag skulle inte kalla det depression. Låt oss säga det så här. Det är svårt att stanna optimistiskt just nu. Eller? 😉

   • blank

    hi tom,

    Naturligtvis är det inte lätt för tillfället, men det stör oss inte att svara på några nyheter, särskilt från pressen.
    det har varit så många nyheter nyligen, som alla hade ett dåligt värde på bara några dagar - i själva verket gav det ingenting.
    vi kan ha olika åsikter på vm - men jag tycker att det är bra och rätt att han har sagt mindre om sig själv nyligen - han brukade meddela saker för tidigt och var sedan tvungen att uppleva verkligheten ...
    mannen lär sig fort.

 • blank

  alea iacta est - vi får se

  Ciao

  ram

Kommentarer är stängda.