Saab Pressmeddelande: Saab tar rättsliga åtgärder

Saab Automobile AB kommer att bestrida gårdagens beslut av den lokala domstolen i Vänersborg och lämna in en förfrågan på måndag. Med tanke på situationen kan domstolen prioritera denna ansökan och prioritera den.

Saab Press Release:

Trollhättan: Svenska Automobile NV (Swan) tillkännager gjorde Saab Automobile AB och dess dotterbolag Saab Automobile Powertrain AB och Saab Automobile Tools AB (tillsammans Saab Automobile) syftar till att lämna in sina överklagande tingsrättens beslut att avslå Saab Automobile förslag om frivillig rekonstruktion måndag September 12, 2011.

I gårdagens beslut gjorde tingsrätten hävdade tillämpningen av Saab Automobile saknar bevis gjorde syftet med en formell omorganisation kan uppfyllas. Domstolen anser gjorde första omorganisation av Saab Automobile inte kan anses vara framgångsrikt. Det är oklart Efter domstolen om - och i så fall när - de kinesiska myndigheterna kommer att godkänna EUR 245 miljoner eget bidrag Pang Da och Youngman och om den planerade finansieringen kommer att vara tillräckligt för att strukturellt lösa Saab Automobile finansiella problem. Domstolen finner att det är oklart hur Saab Automobile vill De nuvarande stopp i produktionen är sannolikt ha lett till avsevärd förlust av goodwill för företaget och nedskrivning av Saab varumärke.

September 12, 2011. Saab Automobile håller inte med denna tolkning av förslaget om frivillig rekonstruktion. Efter att domstolen har mottagit överklagandet förväntas ett beslut fattas strax efter.

Under tiden fortsätter Swan och Saab Automobile diskussioner med flera parter om att få ytterligare finansiering på kort sikt.

Swan vill uppdatera marknaden för ytterligare utveckling.