Saab Plats: Väntar på domstolsbeslutet

Tingsrättens beslut i Vänersborg förväntas idag. Gårsdagens ansökan om återuppbyggnad, som inte är konkurs, baseras på en detaljerad affärs- eller omstruktureringsplan.

Endast Saab-ledningen och domarna känner till innehållet. I går delade Victor Muller de första detaljerna med allmänheten. Till exempel ska leverantörsskulder betjänas vid 100% som en del av omstruktureringsprocessen.

Både de svenska nationella leverantörerna och Europas leverantörsförening CLEPA välkomnade igår steget i rekonstruktionen och meddelade stödet till Saab. Till och med ett partiellt frivilligt undantag är i luften. Föreslagen idag av leverantörerna, inte av Saab.

Eftersom allt som är exceptionellt enhälligt är bättre än en konkurs. Varför denna förändring i känslan bara nu kommer och varför företag som Kongsberg Automotive inte ville vara tålmodiga nog att vänta på att investerare ska komma in är frågan.

En läsare från Folkrepubliken Kina berättade idag att Pang Da och Youngman är på 06.09. lämnat in planerna för NDRC.

På kort sikt kan vi inte verifiera detta, men utifrån vår information antar vi att NDRC är sympatisk för planerna.

Idag kommer vi att veta mer under dagen. Om den lokala domstolen ger det gröna ljuset, så vinner mycket. Fram till dess är allt öppet.

Text: tom@saabblog.net