Saab Rekonstruktion Förslag: Kundbrev från Victor Muller

Victor Muller har skrivit till alla tyska Saab-fans och Saab-förare ett öppet brev till den nuvarande situationen för vårt svenska favoritmärke, som vi tycker om att publicera här.

Brevet från Saabs VD visar också engagemanget för tyska Saab-kunder och återförsäljare och förklarar situationen bättre än nuvarande pressmeddelanden kan för närvarande visa.

8 tankar om “Saab Rekonstruktion Förslag: Kundbrev från Victor Muller"

 • blank

  Pandda och Youngman lade fram sin plan för September 6 att Dsitrict DRC i Xiaoshan, Hangzhou, Zhejiang, gå ut det första steget mot NDRC approval.It måste gå nivå för nivå från Xiaoshan DRC, till Hangzhou stad DRC till Zhejiang Provincial DRC till NDRC så småningom.

 • blank

  Enligt min uppfattning borde en omorganisation ha genomförts för länge sedan. Under tiden har mycket förtroende för förvaltningen gått vilse. Ändå undrar jag nu vad min beställda mars Saab 9-4x (bör faktiskt levereras i slutet av september) hände? Är / var detta någonsin producerat? Om så är fallet, levereras det? Vad händer med service och garantitjänster? Hur utvecklas ett potentiellt återförsäljningsvärde?
  Egentligen vill jag inte dra tillbaka från köpavtalet. För tillfället finns det dock många frågor som ingen vill / kan svara på.

  Hälsningar från Schweiz till alla Saab fans.

  • blank

   Hej Diablo,

   Återkallande eller avbokning är i grunden inte möjlig enligt schweizisk försäljningslag; Saab Schweiz är dock mycket tillmötesgående med förfrågningar om att säga upp kontrakten efter ömsesidig överenskommelse. Jag avbröt mina för en 9-3 SC för ungefär en månad sedan och jag kommer att få min C-klass inom kort. Jag kan mycket väl föreställa mig att nästa men ett fordon kommer att bli en Saab igen - förutsatt att det finns en lösning som, precis som Jaguar / Land Rover & Tata, garanterar Saabs varumärke på lång sikt som en tekniskt avancerad nischspelare. Jag tvivlar på om Pang Da och Youngmans fickor är tillräckligt djupa för det; några hundra miljoner euro finns ingenstans i denna kapitalintensiva industri.

   • blank

    Hej Swissy

    Min Saab-återförsäljare har verbalt försäkrat mig om att jag kan lösa upp köpavtalet när som helst. För tillfället ser jag inga intressanta alternativ till 9-4x.
    Vad beträffar Pang Da och Youngmans ekonomiska styrka vet jag inte om det kommer att vara tillräckligt på lång sikt. Från affärsmiljön har jag tyvärr den erfarenhet som kineserna tycker om att göra snabba och stora löften. Vad de får göra då är en annan sak. Särskilt när det gäller kära pengar är de då inte så snabba (betalningsmoral).

    • blank

     Jag kan inte bekräfta - ibland har kinesiska affärsmän som kunder. Betala utan vidare - ännu större summor.

     För att vara ärlig är affärer med kineser roligare än att ha affärspartners från andra nationer.

     DR

 • blank

  En omorganisation (lyckligtvis möjligt enligt svensk lag) kan också förhindra att exempelvis produktionsanläggningarna säljs någonstans för ”lite pengar” - som om företaget skulle stängas.

  Borgenärerna skulle ha nästan ingenting att förvänta sig av en nedläggning. SAAB -arbetarna skulle inte hitta ett anständigt jobb så snabbt - hela regionen runt Trollhättan skulle blöda ut, eftersom det är välkänt att allt inte längre "går smidigt" i Sverige.

  SAAB -Automobile -märket skulle inte heller finnas längre (högst "gener" från SAAB -bilar någonstans - liknande ROVER), vilket då faktiskt inte längre skulle vara av verkligt intresse för oss!

  Kära domare i Vänersborg, vänligen fatta rätt beslut.

  Med vänliga hälsningar från Schleswig-Holstein

  DR (förhoppningsvis kommer jag kunna köpa säkra SAAB-fordon från Trollhättan under de närmaste åren).

 • blank

  Då hoppas vi att domstolen tillåter omorganisationen. Jag förstår det, annars kommer det inte att fortsätta. (som vi alla inte vill ha)

Kommentarer är stängda.