Saab News: Saab Location, Saab 9-5 och Bloggers Blues

Fackföreningarna har beslutat att inte lämna in konkurs idag. Saab, så synen arbetar hårt med en permanent lösning på problemen. Först då, om man inte ger dessa ansträngningar från fackföreningarna någon chans, då vill man bara lägga in konkursansökan.

IF Metal och Unionen verkar vara överens åtminstone för tillfället. Samtidigt säger de att alla förberedelser har gjorts och att en ansökan är möjlig utan dröjsmål.

Det enda konstiga är aktiekursen, som steg i dag i Amsterdam med goda 26%, med en stor handelsvolym. Nästan 10% av ”Swedish Automobile” -aktierna handlades igen. Jag har ingen tolkning för jag har blues idag.

Det finns fler dåliga nyheter från leverantören IAC, som också är i trånga svårigheter. Skattekontoret har instruerat Kronofogden att genomdriva 95 miljoner kronor i försenade skatter. Såvitt jag vet var Saab skyldig IAC 44 miljoner, men har sedan dess betalat flera miljoner. IAC är en av Saabs "nyckel" -leverantörer. Om IAC går i konkurs har du ett mycket stort problem i Stallbacka.

I den här nyhetssituationen får du bluesen. Å ena sidan eftersom man längtar efter en lösning, å andra sidan eftersom den osäkra situationen skulle kunna ifrågasätta de mycket avancerade IAA-förberedelserna.

Bluesen ökar ännu mer just nu, sitter i en helt ny Saab 9-5 XWD. Nu har bloggen aldrig fått en Saab 9-5 för en recension, vilket är synd. Oavsett, också gratis. Men en gång för länge sedan kunde jag köra en av de första Saab 9-5 som kom till Tyskland.

Saab 9-5-cockpit
Saab 9-5-cockpit

I dag kunde jag, oavsiktligt, köra flera BAB-kilometer i en dubbel-turbodiesel och fyrhjulsdrift Saab 9-5. Skillnaden med den första Saab 9-5, som körde ett bra år sedan, och den nuvarande 9-5 är enorm. Tillverkningen är nästan perfekt, upphängningen avstämmer mycket, mycket bättre och alls. Interiören var värt att se. Fler bilder som jag gjorde snabbt och några fler rader att följa Saab snart.

Om du sitter i den bilen kör du avslappnad på motorvägen, märker du de många missade chanserna på Saab.

Bloggers blues bara.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “Saab News: Saab Location, Saab 9-5 och Bloggers Blues"

 • Bra att du inte var ensam 🠙,

  Låt oss se hur det går med Saab.

 • blank

  Hur kan en av en slump dra nytta av motorvägs kilometer i den nuvarande 9-5? Det har aldrig hänt mig. Jag märker att en läsare blues stiger upp 🙂

 • blank

  Det dåliga är att folk fortfarande köper (beställer) bilarna !! Om bara produktionen kunde starta om.

  Men hoppet dör senast.

  // RedJ

Kommentarer är stängda.