Saab UK: Affär som vanligt ...

England, du har det bättre. Kanske inte i vädret och inte heller i maten. När det gäller tv är Top Gear den bästa och mest ikoniska bilutställningen i världen. Även när det gäller Saab är allt bättre där. Ok, killarna från ön satte fortfarande ratten på fel sida, men annars ...

Medan fans här i Tyskland desperat letar efter de senaste lagringsfordonen, är situationen för fans i England fortfarande avslappnad. Innan produktionen slutade i Sverige fick det engelska dotterbolaget många nya bilar igen, så att kunder i Storbritannien fortfarande har ett stort urval. Saab Storbritannien meddelade idag i tidningen Business Car att det är avslappnat att göra affärer och väntar på att kineserna ska gå med under hösten.

Förresten, det finns många Saab i USA, där aktierna har fyllts i sin helhet i hopp om avhämtningen i ekonomin. Ekonomin försvagas, Saaberna stannar kvar de är - i lagret. Försäljningssiffrorna faller. Om du räknar upp det varierar lager från nya Saab 9-5 och Saab 9-3 till sommaren 2012. Tja.

Här i Tyskland skulle man ha kunnat sälja en hel del bilar de senaste månaderna, om istället för den amerikanska specifikationen något hade byggts för kontinenten. Nästan varje dag kommer mail från Saab-förare som frågar var en ny bil är. Jag förstår frustrationen, men kan inte hjälpa det, ledsen människor.

Saabs för Tyskland, det skulle ha varit bra för kassaflödet och åtminstone bättre än att parkera mer än 5000 Saab i USA. 5000 nya Saab borde representera över 100 miljoner euro i värde. Men det var antagligen ett misstag i produktionsplaneringen ...

Tex: tom@saabblog.net