Saab-plats: I Västragötland (ingenting) lite nytt ...

Uppdatering: 11: 35

Platsen i Trollhättan var tyst i helgen. För tyst för min smak och de vanliga källorna är mer eller mindre med förlust. Att det inte blir så lugnt är klart. Det kan vara lugnt före orkanen eller lugn före befrielsen.

De svenska medierna ser ännu en "ödesdig vecka" för Saab, igen. Något kommer att hända den här veckan och ju snabbare det kommer, desto bättre. Eftersom osäkerheten får nerverna. Inte bara med mig. Anställda väntar fortfarande på lön och fackföreningarna tystar fortfarande. Det är fortfarande ett bra tecken för mig. Passiviteten kan inte förklaras utan mycket goda skäl, som också är motiverade för medlemmarna.

Det är fortfarande dramatiskt och spännande, som i en av de bästa svenska brottsromanerna. Även om danskarna nu skriver de bättre böckerna.

Jag kunde klara sig utan spänningen och önskar dramatiken ett bra slut. Som många fans som jag hade kontakt med i helgen. Förresten, lagret av "Swedish Automobile" är ganska stabilt, nästan passivt, svänger någonstans mellan € 0,70 och € 0,75 och är inte heller säker på vart resan går.

Uppdatering: Fackföreningen IF Metal bestämmer imorgon var resan går. Fram till måndag gav de Victor Muller tid för att klargöra situationen. I morgon kommer beslutet om ett konkursförfarande tas. De nödvändiga dokumenten kommer att förberedas för detta och på eftermiddagen, passagen till tingsrätten. Inte en bra sak.

Jag tar nu upp telefonen och pratar med Saab. Det handlar om IAA-kampanjerna. Kanske finns det "lilla ljuset" i horisonten från Frankfurt. Vi får se.

Text: tom@saabblog.net

8 tankar om “Saab-plats: I Västragötland (ingenting) lite nytt ..."

 • "Jag gillar det" 😉

  förstår inte beteendet ...

 • Det är redan beundransvärt hur lojal Saabfahrer står för sitt varumärke.

  Om jag har beräknat korrekt är banden nu tysta i 4-5 månader. Produktionen startar först 4.7., Då 14.8. och sista 29.8. ds.Jhs. och ingenting rör sig.
  Inget flöde av information - inga svar från Sverige på obesvarade frågor - och med all min trohet frågar jag mig själv hur länge hela röra kommer att pågå och hur länge är det rimligt.

  Kan jag faktiskt svarar bara själv hur mycket längre jag kan hålla fast vid min beställning SAAB Aero Griffin cabriolet frågan ??

  Om Saab i Trollhättan fortsätter att hantera sina återförsäljare och kunder som de gjorde tidigare kommer det inte att dröja länge. Det minsta är att ge kunden information om produktionsstart, som är korrekt och följs. Tystnad är förmodligen den värsta av alla lösningar.

  Saab Freak

 • Serverproblem? Ser ut som…

  Leif

 • Vad händer med Saabsunited-teamet? Vi har inte kunnat komma åt webbplatsen i timmar - andra internetanvändare är förmodligen desamma.

  Vem kan ge information här?

  Joachim

 • Tack 😉 ... Jag ser ljuset i den mörka tunneln ...

 • Nåväl, låt oss hoppas att ljuset blir en flammande eld 🙂

  Alla schönnnnnnnnnnnn tycker positivt!

  Ciao

  ram

 • ... och redan lagt på? Finns det en stråle av hopp på Frankfurt?

  • Ja, jag känner mig som den. Det finns inget att rapportera som skulle hjälpa oss. Man kan, kan och vill inte säga något om den nuvarande utvecklingen. Point.

   Ingen ny ljuspunkt. IAA-beredningarna fortsätter. Så länge du jobbar på det, släcker ljuset inte. 😉

Kommentarer är stängda.