Saab Review: Saab 9 5 2.3t Biopower Deer Performance

Saab 9-5 2.3t Vector Biopower, bakljus, hjortförmåga
Saab 9-5 2.3t Vector Biopower, bakljus, hjortförmåga

Saab 9-5 Vector Biopower var i produktionsversionen för familjen kostym och för lite Saab. Därför har vissa saker förändrats med hjälp av Hirsch Performance på Saab. Först och främst handlade det om mer körglädje, bättre hantering och lite mer drag från medelhastigheter. I förväg var verksamheten framgångsrik.

Hirsch-suspension för Saab 9-5

Standardupphängningen är inte dålig, men för mycket för komfort. Hirsch-upphängningen lovar ett botemedel. Med framgång. Med produkten från Schweiz är Saab-sportdräkten en kombination med sportiga tillvägagångssätt. Nu går svensken igenom kurvorna som på skenor, körglädje och hantering har märkbart vunnit - utan märkbara begränsningar i komfort.

Saab 9-5 2.3t Vector Biopower, Deer Performance Exhaust
Saab 9-5 2.3t Vector Biopower, Deer Performance Exhaust

Hjortavgassystem

Uppgraderingen till ett Hirsch avgassystem var mer kosmetiskt till sin natur och på grund av önskan om mer ljud. Det är en av de produkterna som du inte behöver ha men som är kul när du har dem. Ljudet blir djupare, sportigare. Vid acceleration spelar Saab sedan sportbilen - ledsen sportkombination. Som med alla Hirsch-produkter är kvaliteten fantastisk. Eftersom avgaserna är gjorda av rostfritt stål, behöver du aldrig oroa dig för reservdelar.

Uppgradering av hjortens prestanda

Den viktigaste detaljerna är Hirsch prestationsuppgradering för Saab 9-5 2.3t Biopower. Vid bensinoperation har vår sverige 220 PS, i etanoloperation är det 230 PS. Det högsta vridmomentet är E85 vid 360 Nm. Från 0-100 sprintar stationen i 7.3 sekunder istället för 9.5 sekunder. Det ensamma är inte hela sanningen.

Eftersom det är dramatiskt, för en väluppfostrad familjestationsvagn som vår Saab 9-5, ökar prestandan i medelhastighetsområdet. Du gnuggar ögonen förvånad och tänker, ja, att sitta i en helt annan bil. Mellansprinten från 0-60 går på smala 5.8 sekunder. Sprinten från 80 till 120 görs på 7.9 sekunder. En Porsche Cayman med 2.8 liters förskjutning och 265 hk - och Porsche är definitivt inte en stationvagn - är inte mycket snabbare med 7.6 sekunder.

Saab 9-5 2.3t Vector Biopower, "Jubileum" -säten, Hirsch Performance-ratten
Saab 9-5 2.3t Vector Biopower, "Jubileum" -säten, Hirsch Performance-ratten

Det blir riktigt roligt på motorvägen. Saab är begränsad med hastighet 230, men vad som körs fram till dess främjar spelinstinkt, som min vän Marco kan bekräfta. Förleden var han så upptagen med "spel" att han helt enkelt förbises den tomma tanken av ren barnslig glädje. (Tyvärr Marco för indiskretionen 😉, vi hade fortfarande kul.)

Det spelar ingen roll - prestanda finns alltid där. Tempo 200 - trampa på gas-turbo-nålen i det röda området - bort går du snabbt troll. Det är särskilt trevligt att leka med flocken fältarbetare som kör företagsbilar. Byggplatsens slut. Saab rensar vänster körfält, går till höger och - ger turbo boost. Den irriterande, klamrande Passat, Audi A4, BMW 3-serien som ville krypa in i lastutrymmet på byggarbetsplatsen försvinner i backspegeln. 🙂

Du kan starta spelet om och om igen. Eftersom armada av premiumförare aldrig lär sig.

Hirsch prestandaförbättring harmoniserar särskilt bra med E85. Optimering sparar sannolikt den ena eller andra liter alkohol i tanken. Det är bara teorin. Eftersom i praktiken vinner spelinstinkten alltid och du njuter av turbohöjningen.

Saab 9-5 2.3t Vector Biopower, detalj: dörrhandtag
Saab 9-5 2.3t Vector Biopower, detalj: dörrhandtag

Hirsch sportratt och sportpedaler

Behöver du det? Inte riktigt. Men ratten från Hirschs hus är helt enkelt roligare, sportspedalerna ser bra ut och ger interiören i Saab 9-5 lite mer pep.

Hirsch Performance produkter rekommenderas alltid. Eftersom det inte är min första Saab med hjortprodukter, förhoppningsvis inte min sista. Efter 40.000 kilometer med Saab 9 5 2.3t Biopower Anniversary, är resultatet därför positivt.

Även om 9-5 i den första serien har detaljerade svagheter i behandlingen. Men han är en typisk långsiktig bil. På 40.000-kilometeren fanns det ingen enda defekt, Saab är säker och långtgående passform. Vare med full last på semester eller bara på motorvägen ensam. En Saab 9-5 Biopower måste inspektera alla 10.000 kilometer. Inget problem för oss, eftersom 9-5 endast används på långa sträckor och därför inte för många miles om året på vägen. För frekventa förare irriterar den lilla tanken och den låga bensinstationen för E85.

En hjortuppgradering är ett måste för alla som inte är en av de tystaste i landet. Först då blir Saab en riktig turbo.

Text: tom@saabblog.net

Fler recensioner:

Saab 9-5 TTiD4 Vector XWD

Saab 9-3 TTiD4 Vector Sedan

Saab 9-3 TTiD4 Aero Sportkläder

40.000 kilometer med Saab 9-5 Biopower

Saab tuning för 9-5 BioPower

Saab 9-5 Tuning: Hirsch Performance för 9-5

Saab 9-5 inställning: Maptun Performance - alternativet

2 tankar om “Saab Review: Saab 9 5 2.3t Biopower Deer Performance"

 • blank

  Hej Tom och kära SAAB-community.
  Förra veckan köpte jag också 9-5 Biopower 2,3t som beskrivs ovan förra veckan. Jag har redan ringde min lokala Saab-handlare (60km distans! Och jag har kört 1989 SAAB och därmed denna väg!). Hirsch tuning är beställd. Jag ser fram emot det
  Då måste jag ha min 9-5 Aero förbi (timingkedjor). Det fungerar inte utan SAAB ...

  • blank

   Hej Frank,

   Grattis till 9-5 BioPower. Med hjortstämningen har du fattat rätt beslut. Han kommer göra dig mycket, ha kul!

Kommentarer är stängda.