Saab-veckan: Bloggen, besökarna, fansen, tjänsten, Mac

Veckan var återigen turbulent från Saabs synvinkel. Men för första gången på länge hoppas jag att den kommande veckan blir mer avslappnande och ger lösningen på många Saab-problem.

Det kommer inte vara avkopplande för mig. Eftersom bloggen har blivit ett heders-, halvofficerat Saab-presskontor. Även om det bara gäller tiden för IAA och dess förberedelse, men det är alltid spännande. På kort tid har klubbarna och Saab-fansen ett litet pressnät spridd över hela Europa. Inte bara det 1. Tyska saabklubben med sin dedikerade första ordförande och hans goda kontakter finns ombord på Saab vänner Erftkeis finns där. den Saab Club från Finland stöder Saabs och IAA: s aktiviteter Österrike och många andra vänner i hela Europa. Kan ett varumärke dö med sådana dedikerade fans? Inte riktigt.

Även denna månad hade bloggen en gång en besökarrekord. Om 86.000 Besökare på vår nationella blogg är redan galen, men också resultatet av krisen i Sverige och den spännande IAA-förberedelsen. Själva bloggen blir mer internationell. I Goolge Translatorens ålder blir språkbarriären lägre och lägre så många besökare från Ryssland är inte förvånad. Välkommen till alla ryska Saab-vänner.

En annan besökare är redan mer förvånad. Det är känt att många leverantörer och även Saab Partner BMW gillar att läsa här. Det är fantastiskt att ett visst företag från Detroit är här för att besöka. När jag löste några IP-adresser kom jag över det här företaget, vilket Saab ville svalka på ett oansvarigt sätt och så snabbt sålt. Kära läsare från Detroit. Med det har du gjort lite vänner. Medan det alltid fanns ett halvt dussin Opel och Chevrolet-produkter i min flotta, som regelbundet förnyades, har beståndet av GM-produkter nu sjunkit. På 0. När allt kommer omkring kan ett företag som behandlar medarbetare och kunder på detta sätt inte stödjas. Fram till bevis för motsatsen.

Att fansen från andra märken har kul, man kan se igår på motorvägen. En horde av Porsche, Nissan och Corvette (oha, en GM-produkt), allt från Tjeckien på väg till Nürburgring. I sportbilen är pojkarna, flickorna i BMW M3 bakom. 😉

Nissan, Porsche och Co, från Tjeckien
Nissan, Porsche och Co, från Tjeckien

Saab är ett litet varumärke. De små har alltid svårt i denna värld och måste arbeta hårdare än de stora. Att det saknas engagemang hos Saab i Tyskland hör jag om och om igen. Det nuvarande exemplet, oavsiktligt, min vän Marco.

Min goda långa vän Marco fick en köpte begagnat Saab 9-3efter att ha lämnat sin 9-5-stationsvagn av familjeskäl. Tiden utan Saab varade inte länge, så kom 9-3 som en andra bil i sin familj. Tyvärr upplever han för närvarande en oattraktiv historia med 9-3, för vilken varken Saab eller Marco kan göra någonting. Hur som helst, i går kväll landade Saab och Marco plus son Felix på ADACs släpfordon, trots att alla tre har väntat på timmar på en motorvägsparkeringsplats i den svällande värmen. Inte på ADAC, men på en tidigare Saab-återförsäljare som sålde 9-3 till Marco, men fick inte bilen igång igen. Senaste avslutnings ADAC.

Dragbilen tog alla till Saabs centrum i Frankfurt. Förresten, sonen Felix är lika stor Saab -fan som sin pappa, obekräftade rykten säger att hans första ord skulle ha varit "Saab".

Även om kontoret och workshopstiden var långa över, väntade man tålmodigt på Marco på Saab Autohaus Frankfurt. Nu får han tillbringa helgen och de kommande dagarna med en ny Saab 9-5 XWD. Det är bra kundservice.

Nästa vecka kommer vi att publicera programmet för IAA här. Jag tror att Saab chefs skomakare och marknadschef Claesson med ditt besättning gjorde ett bra jobb och det finns en bra händelse för fansen. Resan till Frankfurt och besöket i Fechenheim kommer definitivt att bli givande.

Förresten har bloggen bytt. Efter att ha bytt från en Mac-bok till en Dell för en tid sedan i en galskapskamp, ​​återvände jag till Mac full av ånger. Passar märket bättre också.

Just nu sitter jag på sjön med min Mac Book Pro och bloggar. Den högljudda, lama och energikrävande Windows-delen jag har inte missat en sekund.

I den meningen, en trevlig helg.

Text: tom@saabblog.net

8 tankar om “Saab-veckan: Bloggen, besökarna, fansen, tjänsten, Mac"

 • blank

  Förresten!
  I "Berliner Zeitung" i den högupplagda icke-gula pressdagstidningen som Bild, tog Saab sig till förstasidan med en kommentar om Saab och Victor Muller!

  Hans ensamma kamp och de ovanliga kommunikativa färdigheterna i direkt konversation och hans makt att representera visioner. Nåväl, och sedan har många av hans gamla affärspartners lovat att betala ...
  Hur som helst, sa att Saab gör det till forsidan i Berlin. Tack Kreuzberg och Schöneberg, för Saab är redan riktigt stark när du går genom gatorna. Åtminstone klassikerna 😉

 • blank

  Varför skojar?
  Gå med mig, varför skulle Mac verkligen passa Saab. Inkapslat system som bara fungerar bra eftersom det är isolerat och inte kan köras med annan programvara / maj.
  Däremot är Windows bokstavligen öppen källkod 😉

  Men Saab tror att det bara är Android som en öppen källplattform.
  Eller hur var det med IQon?

  • blank

   Det är också designen som räknas. Om Saab skulle bygga datorer 😉 skulle de se ut som en Mac (oavsett operativsystem) ...

 • blank

  Jag tror att MAC och Apple under tiden för mycket strömmen kallas med Saab i samma andetag
  * skojar bara *

  Martin

 • blank

  någon gång kommer Saab nog att ha toalettpapper ...

  även med en ibm-notebokk kan du läsa bloggen och älska saab, faktiskt ofattbar.

  • blank

   Hörde också den kinesiska 😉

 • blank

  Hej,

  Saab och Mac passar bara !!!!

  Idag träffade jag 10 Saab på väg till kusten (7 konvertibler, 2 9-5 stationvagnar och en 900 ′). 2 av dem gav till och med tecken. 🙂

  Sitt nu på färjan och naturligtvis är jag den enda Saab. 🙁

 • blank

  Jag brukade arbeta på ett Dell-jobb, det var svårt. Nu glad igen med en Mac 😀

  Det är som Saab, de andra bilarna kör också, men det är bara mindre kul.

  På en bra nästa vecka!

Kommentarer är stängda.