Saab IAA-konvoj: designförslag från Saab-gemenskapen

IAA-förslag från Mark, Saab 9-5 sportdräkt "Sorry..sold"
IAA-förslag från Mark, Saab 9-5 sportdräkt "Sorry..sold"

På mycket kort tid har över 30 förslag från Saab-communityn nått bloggen. Det är mycket mer än vi hade hoppats och Saab Tyskland-chef Jan-Philipp Schuhmacher blev synligt imponerad under vårt telefonsamtal igår. Valet, som tydligt kändes igår, kommer att bli mycket svårt.

Föreslagen av Wolfgang, Saab 9-5 "Sweden Royale"
Föreslagen av Wolfgang, Saab 9-5 "Sweden Royale"

Förutom fantastisk grafisk design, kom samhället också med många slogans. Ingo, som ivrigt väntar på sin nya Saab 9-4x och, som han säger, ”halsade av sin spargris” för den, har kommit med följande annons.

"De som dödförklarades lever längre" eller "Saab förblir något speciellt". Annars kan han inte komma på något "smart alternativ" till nya Saab 9-4x. Han har rätt. Tack Ingo för mejlet. Nya Saab 9-4x, som är efterlängtad av många, kommer att visas i Frankfurt.

IAA-förslag från Mark, Saab 9-5 sportdräkt "Få din ..."
IAA-förslag från Mark, Saab 9-5 sportdräkt "Få din ..."

Dessutom, Saab Fan Mark, som som vi beställde beställt en ny Saab 9-5 sportbil mitt i krisen och nu letar efter en extra Saab för sin fru från det tunna lagerbilsområdet, har kommit med flera utföranden. Hans reklam är fräck och rolig. Tack.

Saab Fan Guy har bidragit med flera reklamidéer. Hans förslag är "Håll klass – kör Saab","du ser skarpt - det är en Saab" och "passion för arv", Tack för den trevliga kontakten. Kanske kommer vi att träffas i Frankfurt.

Föreslagen av Wolfgang, Saab 9-5 sportdräkt "Sveriges feber"
Föreslagen av Wolfgang, Saab 9-5 sportdräkt "Sveriges feber"

SaabBlog.net är för närvarande frivilligt - tillsammans med många andra hjälpare - som samordnar kommunikation med klubbar och forum i hela Europa. Så här ger vi ett litet bidrag till Saab. Lojaliteten och passionen för fansen för det svenska varumärket uttrycktes i många e-postmeddelanden och telefonsamtal. Många, inklusive jag själv, ser inget alternativ till Saab. Att köra Saab, vad är mottoet mer.

Designen av Detlef var kort och söt: ”Förutom bra bilar från Tyskland finns det även några från Trollhättan. Ordna en provkörning och häpna…”

Utmärkt och lämplig för IAA. Ännu mer bra mönster och slagord följer.

Åh ja, något för helgen. Spegeln - som jag verkligen uppskattar - har, efter en tyvärr otydligt negativ artikel om vårt varumärke från Trollhättan, åtminstone nämnt Saab som en designikon. Trots allt. Tack till Hamburg.

Text: tom@saabblog.net