Saab News: Finns finansieringslösningen idag?

Uppdatera 10: 22 / 11: 42

Situationen i Saab är fortfarande allvarlig och till och med igår fanns inga återlösande nyheter i halvårsfigurerna. Ändå tror vi och många andra källor, till exempel den lokala tidningen i Trollhättan, att dagens eller morgondagens förväntade nyheter kommer.

Det verkar finnas finansiering från en stor europeisk bank, som möjliggör betalning av leverantörer och produktionsstart. Cirklar rapporterar att finansieringen är väl avancerad, men enligt den nuvarande finanskrisen kan man vara skeptisk. Om finansieringen kommer, kommer den nu mycket snabbt. Eftersom klockan tickar och i morgon vid 16.15 klockan är deadline. Då IF Metal kunde fila för konkurs.

Victor Muller har förhandlat med fackföreningar som är i mycket nära kontakt med ledande befattningshavare. Det kommer inga konkursförhållanden på fredag. Saab får mer tid att få brofinansieringen hem.

Victor Muller skulle antagligen lämna in en ansökan om återuppbyggnad innan han ansöker om konkurs och därmed fly under statligt skydd. En av de sämre lösningarna, eftersom kunderna har väntat på bilar mycket länge - för länge.

Om du läser halvårs siffrorna kommer du till en punkt som är konstig. Spyker-försäljningen till Antonov är fortfarande pågående. Det handlar om 30 miljoner €, vilket skulle fungera bra på Saab-kontot. Vid 25 februari var samförståndsavtalet om Spykers försäljning till Antonovs CCP Holding överens. Inget har hänt sedan dess.

Varför är det frågan. Uppriktigt sagt är nästa 36-timmar allt. I varje riktning. Låt oss hålla freden och låt oss vänta. Som alltid.

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “Saab News: Finns finansieringslösningen idag?"

 • Det är dags för lösningen att komma. Mina nerver är nu tomma. Ska jag köra någon japansk i framtiden? 🙁

  Leif

  • Hej Leif!

   Vi skulle inte omedelbart veta vilket fabrikat vi skulle kunna byta till i "extrema fall" - ett stort problem för döda SAAB -förare!

   Säkerhet, skönhet, prestanda och många andra speciella SAAB-fördelar är inte minst lika förenade i andra märken som i vår
   Favoritmärke - enligt vår uppfattning skulle bara SUBARU komma långt (men det skulle bara vara ”2: a valet”).

   Hälsningar från Schleswig-Holstein
   Julie

   • blank

    Alfa möjligen.
    Otroligt, många ssabisti har också Alfisti-blod i dem
    Tja, båda "borta från mängden" ...

 • blank

  Aktiekursen återhämtar nu klart från de publicerade siffrorna och ligger bara strax under gårdagens priser.
  Jag är säker på att vi får veta mer runt den här tiden imorgon - jag hoppas att den verkliga lösningen!

Kommentarer är stängda.