Saab Trollhättan: Nyheter om Saab

Finjusteringen av IAA-förberedelserna tar mycket tid och det ambitiösa schemat utmanar oss. Inte alla "input" vi får kan publiceras omedelbart, så vi koncentrerar oss på det väsentliga. Till exempel om aktiekursen för "Swedish Automobile".

Igår sa en liten röst till mig ”köp”, vilket jag naturligtvis inte gjorde. Som en försiktig kapitalförvaltare för familjebudgeten hade jag varit dagens hjälte igår kväll. Med en enorm vinst på 51%. Idag pågår jakten utan mig. Hittills har vi haft en kursökning på 20%, aktien har redan repat 90 cent -märket. Kanske kommer "Swedish Automobile" inte längre att vara en slantaktie snart. Men var försiktig, situationen är spekulativ och igår handlades stora kvantiteter - mer än 10% av aktierna.

I Sverige idag är kvartalsuppgifterna på, vilket givetvis inte kommer att bli bra. Kanske kommer det att finnas ett meddelande efter brofinansieringen. Vi kommer att se.

Vissa Saab-återförsäljare i Sverige lämnade båten för några dagar sedan, men tyvärr under falska företeelser. Rubrikerna för Saab var negativa och kom till och med i den tyska pressen. Nu argumenterar de offentligt i tidningarna med återförsäljare som står fast mot varumärket och ser en stor framtid i bilarna från Trollhättan.

I Trollhättan, Eberspächer Nordic, leverantör av avgassystem för Saab, lämnade 7 anställda igår - på grund av Saab. Eftersom uppsägningarna kommer att träda i kraft om några månader är detta bara en försiktighetsåtgärd och en anteckning i regional tidningen.

Bertel Schmitt, bloggare av Sanningen om bilar, får idag priset för det värsta Saab-objektet. Han förstod inte bakgrunden till Saab IAA-aktiviteterna och så skriver han en artikel som bör läsa alla som vill skämma bort dagen. Han bör, om han redan citerar Saabsunited, läsa mer noggrant, då skulle hans artiklar vara mindre ytliga. Men klick är tydligen också för Bertel Schmitt vad som räknas och dålig press är alltid bra.

I det här sammanhanget…

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab Trollhättan: Nyheter om Saab"

  • Jag gör inte det för mig själv längre ... Jag vet inte om en Saab-förare har kopplat från sin flickvän eller vad han har mot märket, men hittills har jag inte hört ett rimligt, än mindre positivt ord från honom.

    • Du menar Bertel? Det hör till ignoreringslistan.

Kommentarer är stängda.