Saab Crisis: Uppdatering om situationen i Sverige

I månader är situationen kritisk till dramatisk, jag vet många Saab-fans som är så hjärtliga att nerverna nu är tomma. Om nerverna fladdrar, borde du inte läsa vidare och föredra att sitta i solen och njuta av dagen.

Victor Muller

Vi kommer ihåg att Muller var media älskling och hjälten i Trollhättan. För närvarande är han ganska tyst. Men nu har han brutit sin tystnad för första gången och gett en intervju till Automotive News. Det är bra, för tystnaden var för förtryckande. Saab, säger han, arbetar med den kortsiktiga finansieringen som kommer att överbrygga tiden tills partnerna från Kina går med. Det sammanfaller med vår information och en lösning förväntas nu mycket snabbt.

Om tjänstemän Kronofogden Saab under tiden ta för mycket i nöd, Muller kommer inte längre nära ut flygningen i återuppbyggnaden.

Fackföreningarna

Fackföreningarna visar hur osäker situationen är och hur kort tidsfönstret är. IF Metal kan ansöka om konkurs fredag ​​eftermiddag den här veckan klockan 16:15 skarpt. Då har tidsfristen på 7 dagar för att betala löner löpt ut. Facket måste göra detta, för först då gäller den statliga lönegarantin för anställda.

Veckan kommer att vara en vecka med beslutsfattande och kursen för Saabs framtid är nu i stor utsträckning. Allt hänger i tråden. Hur som helst, jag litar verkligen på Victor Muller att presentera den stora träffen i sista minuten. Eftersom det måste vara en stor sak, kommer det inte att räcka med att bara ta bort några små bränder. Arbetet har pågått länge och det ser inte ut dåligt.

Mitt tips är onsdag. Bets accepteras.

Text: tom@saabblog.net

9 tankar om “Saab Crisis: Uppdatering om situationen i Sverige"

 • Onsdag då tidsfristen inte skulle vara dålig. men personligen jag skriver från smärtsamma erfarenheter av de senaste månaderna att lönerna betalas strax före årsskiftet och i övrigt men flytta någonting.
  Inte ens en bra författare skrev här: ”Antingen startar produktionen den 29.08 augusti. eller inte alls. "? Tanken med det senare är hemsk. Å andra sidan ser man inte heller någon produktionsstart.

  • blank

   ... Jag känner författaren personligen. Låt oss hoppas att han hade fel. 😉

 • blank

  Hej,

  om VW eller vad jag vet.
  Saab bygger på en stark partner. Det spelar ingen roll vem den här partnern är, så länge som inte samma misstag som GM gjordes.
  Eftersom en sak borde vara tydlig -> SAAB kunde och kan bara existera med en stark partner. Om den här partnern förstår Saabs varumärke är det bara bra för Saab. Så länge det inte finns några ommärkta fordon utan modeller som har utvecklats vidare med teknik från Trollhättan. Då spelar det ingen roll var plattformen kommer ifrån, till exempel så länge den är bra.

  Om denna förändring existerar ska den användas!

  Ciao

  ram

  PS: Tack gud, från onsdag kan jag köra Saab igen 😉

 • blank

  Vänligen gör inte VW
  då kommer SAAB inte längre att finnas
  Audi är bara en VW-kostnad mer

  Hälsning
  Bernhard

  • blank

   Kära Bernhard,

   Nuförtiden, som ett så kallat nischmärke, kan du inte vara särskilt kräsen - det är väldigt positivt när toppklass Ferdinand Piech säger att SAAB-bilar skulle passa bra för VW-gruppen.

   Kanske ytterligare tankar i detta avseende är överflödiga, om allt går som Victor Muller planerat det (förhoppningsvis långsiktigt).

   Den här veckan är förmodligen veckan för beslutet.

   Hälsningar från Hamburg
   Joachim

  • blank

   Hej Bernard,
   håller med dig ...
   Vad gjorde SAAB, är alltid något annat (inte bättre, men att vara bra)!
   Det skulle inte fungera om SAAB, som många andra namn, bara fick använda "en hylla". Din egen tanke skulle falla av vägen!
   Hälsning Johann

 • blank

  Också när jag hör det föredrar jag faktiskt omstrukturering och en väckelse under VW. Speciellt eftersom VW verkligen kan använda anläggningen för att de inte vet hur man producerar ändå ...
  Eller kanske ett kapacitetsutnyttjande av Porsche, de har redan erfarenhet i Sverige 😉

  Låt oss se om arbetet fortfarande kan sparas från alla anfall osv

 • blank

  Skulle den "stora planen" bli en mycket liten plan, skulle det vara mycket viktigt att spåra andra investerare så snart som möjligt.

  Med detta menar jag att grupper utanför Trollhättan också gör något för varumärkets fortsatta existens och till exempel (som nämnts i bloggen för några dagar sedan) skriver till Mr Piech från VW Group. Det sägs att han har ett visst intresse för det traditionella märket SAAB-här bör man också tänka på att om den så kallade kortsiktiga finansieringen misslyckas kommer kineserna så småningom att rädda sig (detta kan också hända av andra skäl) och sedan kanske gå med VW -gruppen omedelbar och permanent "frälsare" skulle sprinta åt sidan ....

  Du bör "ta alla möjligheter"!

  DR

 • blank

  Den "stora planen"
  Förhoppningsvis finns det aktiviteter och beslut bakom kulisserna som är genomtänkta och systematiska. Det måste vara någon som tjänar på detta fram och tillbaka, annars skulle det inte hållas. Betraktaren tittar på scenen, upplever den kaotiska handlingen och hoppas att det finns ett manus i detta drama eller att någon har en "storslagen plan" som kommer att få pjäsen till ett uthålligt slut. Hoppas på 2 dagar till är fortfarande möjligt.
  Vänliga hälsningar
  Bernd Seibel

Kommentarer är stängda.