Saab News: Swedish Allerlei och Saab fans

Sverige är fortfarande mycket vacker på sensommaren och många tyska Saab fans besöker landet i norra Europa. Som Gunnar, Saab-förare och lojal supporter till vår Saab-blogg, på en rundtur i Sverige. Han skickade oss den här bilden från Karlskrona.

Före sin resa hade vi fortfarande kontakt och jag gav honom tips om vad han skulle besöka i Trollhättan. Vi hade faktiskt hoppats att vi skulle se rökningskorstenar vid Saab-fabriken i slutet av månaden, men det kommer inte att fungera. Hur som helst är Trollhättan fortfarande värt ett besök. Ha kul i Sverige, Gunnar!

Vad jag har lärt mig under sommaren är att många Saab-fans fortsätter norrut för att besöka hemmet för sin bilpassion. En Saab ger under sitt långa liv betydligt mer pengar i sina hemlands fickor än vad du vill tro på Stockholm. Eftersom en Saab är, som jag ofta har skrivit, alltid en ambassadör i sitt hemland.

Vilket leder oss till den grå verkligheten. Det finns inget nytt i Sverige, åtminstone inte på ett positivt sätt. Situationen är oförändrad, anställda väntar fortfarande på löner och en lösning är inte synlig. Även utan vår berömda glasboll vet alla att det kommer att beslutas om de närmaste dagarna. Eftersom situationen har blivit ohållbar.

Våra pålitliga svenska källor vet ingenting. Så dags för spekulation? Kanske. Men definitivt dags för spekulationer. Swedish Automobile's aktie handlades idag runt 0,43 cent. Den som gillar kan köpa nu. Båda är möjliga. Fett vinner eller total förlust.

Vi kommer att se. Under tiden tar jag hand om mitt verkliga liv och IAA-förberedelserna, som naturligtvis fortsätter. Mer om detta under dagen.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “Saab News: Swedish Allerlei och Saab fans"

 • Inte ens rättegångar på fabriken (idag är 29.08.2011)?

  Beskrivningen av situationen av Tom är korrekt: Situationen har blivit ohållbar!

  Ingen miniinformation från vår annars så vältaliga Viktor Muller. Detta är faktiskt ett omöjligt beteende gentemot Saabs anställda - men naturligtvis också mot alla andra parter (återförsäljare, köpare, Saab-entusiaster osv.). De skriftlärda förstärker sig också till de mest abstrusa spekulationerna - måste detta verkligen vara fallet?

  Men jag är också förvånad över att den så kallade alternativa IAA-showen förbereds med kraft, även om framtiden är helt oklar. Hur ska du ”svara på frågor” till utfrågande samtida vid det här evenemanget om du inte har några svar redo?

  Julie

  • Hej Julie, vi förbereder det alternativa IAA med många andra eftersom situationen då kommer att utvecklas i en eller annan riktning. Då har du också svar på frågor. eller frågorna ställs inte upp först. 😉

   • Tack för informationen - men jag skulle inte gå på tåg om målet var helt oklart. Modig, modig!

    Låt oss hoppas på det bästa!
    Julie

Kommentarer är stängda.