Swedish Automobile: Investerarnas pengar kan försenas

Idag handlar det om 30 grader och jag gillar inte att höra några fler nyheter. Saabs mamma Swedish Automobile har påpekat att utlovade investerare kunde fördröja medel med flera dagar.

Trollhättan, Sverige: Swedish Automobile NV (Saab Automobile) och Saab Automobile AB (Saab Automobile) meddelar att de har begått ett försenat betalningsanspråk till Saab Automobile Employees betalningar.

Saab Automobile gör alla nödvändiga bidrag för att samla in pengar för att få ytterligare kortfristig finansiering. Det kan inte finnas någon garanti för att den nödvändiga finansieringen kommer att erhållas eller insamlingen av medel.

Igen. Vad kommer att resultera i sen betalning av löner. Låt oss hoppas att den här situationen kommer att hända förra gången. För att anställda är den här situationen mer än stressande.

Ändå borde vi hålla oss lugna. Kall bo över 30 grader.

Eftersom fonderna inte kommer att komma från Caritas eller en ideell grund för Stagnant Car Works, är avsikt och kunskap bakom det att få produktionen att gå igen. Trots allt, vilken annan investerare betalar miljontals euro varje månad för en stillastående anläggning, bara för att hålla de skickliga arbetarna?

Text: tom@saabblog.net

14 tankar om “Swedish Automobile: Investerarnas pengar kan försenas"

 • Jag reser hela dagen med en (öppen) konvertibel. Kanske borde jag ha läst denna post i morgon 😉

 • blank

  Önskvärda idéer av galen människor är inte grunden. Saab-GF har uppenbarligen inget intresse av att involvera Saab-samhället. Vem handlar med potentiella kunder och återförsäljare är uppenbarligen inte medveten om sitt arbete.

  Varje liten rörelse analyseras - åtminstone i teorin. Endast Saabs ångest äger rum bakom stängda dörrar? Löjligt med detta antagande.

  • blank

   Nico, snälla gör något, ja, och håll dig rättvis. Och snälla ta hänsyn till att många människor, inklusive mig med mitt lilla bidrag, arbetar för Saabs överlevnad. Tack. Tom

 • blank

  Det våldsamma Rhen-Huvud vädret rinner långsamt i mitt huvud. Och det är därför min (nästan dumma) akuta rekommendation: I det här fallet ser du inte framåt, men tillbaka: Jag hade i vår del på båda SAAB: erna vi kallar vår egen, under de senaste 8-åren mycket roligt, var aldrig olycklig , Det motsatta är fallet. Så jag ser tillbaka och njuter av vad jag har. ·)

  Och: Döden sa att leva längre.

  Som jag sa är det ganska varmt här ...

  • blank

   Hej,

   ja, vädret är varmt, men oavsett om allt går bra jag köper min 9-3 imorgon 😉

   Jag hoppas att klimatet är lika bra som det var i min gamla 9-5.

   Ciao

   M.

   • blank

    ... då lycka till och framför allt njuta av det!

   • blank

    Jag önskar dig bäst med det nya 🙂

    Leif

 • blank

  Hej Joachim!

  Min återförsäljare Saab Zentrum Trier är också oförskräcklig för Saab och, som Bernd Seibel skriver, hoppas hoppas senast.

  Jag pratade bara med en bekant i Trollhättan, som inte kunde rapportera något positivt mot mig då, snarare motsatt.
  Allmän frustration.

  Så vänta och se informationen från Tom.

  Förresten börjar en sommarstorm också här i Luxemburg.

  Hälsningar

  Guy

 • blank

  Det är mer än ledsen att följa denna död med avdrag. De enda pengar som verkar vara inlösen används för anställdas löner. Men och bara den planerade produktionsstarten kostar pengar rätt, och det verkar som att jag saknar det.

  Studer

 • blank

  Hi Tom,
  I många veckor har din blogg varit den enda informationen från Saab -världen som verkar tillförlitlig för mig, och utan att vilja slanka: Du gör ett mycket bra jobb. Vi har kört en ny 9-3 cabriolet sedan februari i år (köpt i Frankfurt) och är verkligen mycket nöjda med bilen. Tyvärr går inte tillfredsställelsen över till nyheterna från Sverige. De är faktiskt mer av ett botemedel enligt pastor Kneipp, som ville ha vetat för 100 år sedan att omväxlande bad bör vara friska. Hoppet dör sist, säger folkmun, men i Saab -fallet är vi väldigt nära "sista" datumet.
  Hälsningar också Höchberg nära Würzburg.
  Bernd Seibel

  • blank

   Hej kille!

   Frågan med SAAB -återförsäljarna kan också "utökas" igen efter produktionsstart - när SAAB väl är på rätt väg igen världen över kommer det också att läggas till nya (gamla) återförsäljare som också har en "koppling" till varumärket.

   Bilhandlaren i München under namnet ftd.de bör dock hålla sig borta i framtiden, eftersom de tydligen är människor "utan koppling" till märket.

   Här i Hamburg kan det vara ett anständigt åskväder - många hälsningar från hansastaden. Förresten: Den stora SAAB-återförsäljaren i Hamburg, Lensch + Bleck, är fortfarande otvivelaktigt engagerad i SAAB-bilar!

   Joachim

 • blank

  Även i Hamburg är det nästan 30 ° C - med förtryckande luft.

  Frågan som uppstår här är detta:

  Varför är det inte ens möjligt, trots antal behandlingstider, att vissa betalningar kommer i tid?

  Att investerarna i bakgrunden vill att SAAB -historien ska fortsätta har under tiden blivit klart även för skrivare i "negativpressen" - men varför det så kallade pengaflödet stannar är inte klart för mig.

  Dessa "småsaker" fluffas bara upp igen av de ovannämnda skrivarna och en ombytlig SAAB -prospekt har redan bestämt sig för ett annat märke!

  Förhoppningsvis kommer det verkligen att bli "riktning till affären" snart!

  Hälsningar från Hamburg
  Joachim

Kommentarer är stängda.