Saab News Germany: Saab Blogger möter Saab-chefen

Det är en sådan sak med de tyska Saab-kockarna. Inte alla är lämpliga, för Saab är ett speciellt varumärke och Saab-föraren är en individuell människa. Därför är vi särskilt kritiska när en ny tysklandschef går ombord, särskilt och speciellt i svåra tider.

Ärligt talat var jag också skeptisk på väg till Frankfurt eftersom jag inte kunde hitta någonting i Saab Chef Shoemaker vita, vilket indikerar ett särskilt Saab-DNA. Trots ett tidigare, väldigt positivt första telefonsamtal råder skepticismen.

Och som det händer, blev jag bittert besviken. På grund av ingen Saab man. Jan Philipp Schuhmacher kommer från en familj med Saab förbi, så Saab DNA absorberades i sin tidigaste ungdom. Det finns ett bra klimat i det lilla Saab-Tysklandets huvudkontor i Frankfurt och på något sätt kommer den här Saab Spirit-kampanjen också framme bland de anställda.

Det jag lärde mig under min tid vid huvudkontoret är följande. Saab Tyskland arbetar hårt på ett alternativ till IAA-utseendet och gör allt för att hålla tyska Saab-drivrutinen ur regnet. För detta och även för framtiden kommer nya och modiga idéer att utvecklas i Frankfurt.

I Frankfurt-Fechenheim är man övertygad om att Saab kommer att överleva krisen och är i mycket nära samordning med växten i Trollhättan. Naturligtvis kunde Saab-chefen inte och skulle inte lägga några inre saker på bordet. Förståeligt. Men det jag fick höra var avgörande, välgrundat, ingen marknadsföring slagord, och ger hopp.

Även i krisen - särskilt efter en så lång period av stillestånd - har Saab Tyskland en kontinuerlig orderingång. Det talar för varumärket och för fansen.

Jag tror att det lilla laget i Saab Tyskland kan göra mycket på grund av grunda hierarkier. Och även med de låga resurser som finns tillgängliga kommer vi troligen att uppleva en eller annan positiv överraskning.

Eftersom den nya Saab-chefen är en realist. Han inser att Saab är liten och måste arbeta med blygsamma medel. Men han känner också styrkorna hos de nya, spännande modellerna som kommer. Jan Philipp Schuhmacher ser också det tunga trumfkortet för en stark, lojal Saab-gemenskap. Han kommer därför att föra Saab Tyskland närmare kunden i framtiden och hålla permanent kontakt med bloggen. I alla fall är vi mycket nära involverade i de nuvarande projekten och rapporterar från första hand. Toppen.

Jan Phillip Schuhmacher är rätt man på rätt plats, vid rätt tidpunkt. Och ja, han är en Saab man. Jag är övertygad om det.

Text: tom@saabblog.net

10 tankar om “Saab News Germany: Saab Blogger möter Saab-chefen"

 • blank

  Man skulle vilja ropa till Saab GF - liksom hela Saab-samhället -: Slå trumman och var inte rädd!

  Men är det någon idé att släppa dem från deras dumhet? Kanske skulle man också rekommendera att delta på ett magdansseminarium? Lossa upp kropp och sinne och återför dem till den produkt du stod för

 • blank

  Saab har alltid varit en nischprodukt. Tekniskt och optiskt mer mogna bilar har alltid haft världen redo.

  Det betyder: Saab har också levt från sin bild från början. Inte att tillverkarens familj (inklusive Wallenbergs) var särskilt smarta affärsmän.

  Men om någon också har imageproblem om han har kämpat för ekonomisk överlevnad under en tid,
  då blir det riktigt tätt

  • blank

   Exakt. Det är det som gör Saabs charm till mig. En bra nischprodukt. :-) Låt oss hoppas att det kommer att leva länge.

   LG Leif

 • blank

  Hej MM,

  du kan ha rätt i din åsikt. Jag berättar för dig från ett långt berättande liv att de subjektiva faktorerna är minst lika viktiga - om inte viktigare - än siffrorna i det här fallet. De är tråkiga nog ändå, vem som helst kan läsa dem på nätet etc. varje dag.
  Att stanna kvar i bilden (närmare bestämt: i tv-bilden): Historien bakom berättelsen drar människor ur avföringen - inte den grå verkligheten. Kan studera på börsen varje dag

 • blank

  Moin Tom,

  tack för välkommen. Men det är vad Saab-GF inte gör rätt. Deras upplevda situation matchar inte verkligheten. Att producera hoppfulla värden fungerar faktiskt bara tillfälligt. Det finns verklighet, ni pojkar - och det går inte att skaka. Men sanningar - nämligen åsikter uttryckta i ord - det finns oändligt många (enligt H. Hesse). Så, kära Saab-GF, smör med fisken och "ut med det: var gömde du min nya 9-5?"

  • blank

   Hej Nico

   Jag tror SAAB GF gör det mesta av situationen. Kan sätta mig i sin position och tänka inte bara på det. Vad mer borde han göra?
   Att ge upp är inte ett alternativ, så ta ut flaggan. Vi hittar redan din 9-5 ;-). Ha tro!

   Gru0 MM

 • blank

  Jag tycker det är en bra start för kocken i en svår Umfeld.Vielleicht man har räknat på Saab som du inte kan flytta från plats med en liten tryckt reklam som i 9-5 introduktion. Det måste finnas mer.
  Förhoppningsvis glömmer inte herrarna det "efter" krisen ... 😉

  Leif

 • blank

  Hej gott folk,
  har köpt / köpt 22 Saab under de senaste 9 åren. Som frekvent förare (60.000 4 km per år) är jag nu med min 9-åriga 5-270.000 sportdräkt på 9 5 km. Jag har en order på den nya 9-5 sportdräkten - ingen på Saab bygger dock ett livskraftigt perspektiv på när Saab kan leverera. Men jag kan inte vänta mycket längre tills ett nytt fordon är tillgängligt. Jag hade redan lånat ut andra fordon de senaste veckorna för att köra mina långa resor, eftersom reparationer då och då är nödvändiga på min 9-5. Bo i ett område där Saab-tjänster inte finns precis utanför dörren. Så jag har verkligen att göra med att organisera Saab - för att inte tala om verkliga merkostnader. Jag menar: Jag använder inga sprängningar, inga bra vibrationer från Saab-teamet, inget icke-informationssystem från Sverige eller Holland (som jag själv intervjuade som TV-journalist) - det hjälper mig att ta reda på när jag definitivt får min XNUMX-XNUMX Kan hämta sportdräkt. Allt annat är cape - och snarare något för älskare .... Så känner någon någon som vet något?

  • blank

   Hej Nicolay

   ingen vet något definitivt, jag är rädd afraid Situationen är svår, men jag tror att vi snart kommer att se en lösning. Tålamod - och naturligtvis välkommen till bloggen.

   LG Tom

 • blank

  Hej Tom!

  Självklart tycker vi också att det är väldigt bra att Herr Schuhmacher "kom över" så bra.

  Det skulle dock vara viktigt nu att ”sprängningarna” när det gäller marknadsföring tänds så snabbt som möjligt!

  Men det ger fortfarande mest när framstående samtidiga är på "reklamtrumman" för en biltillverkare. Vi tänker direkt på Bill Ramsey, till exempel (som körde SAAB -bilar länge - kanske fortfarande). SAAB och bra jazz skulle vara en så kallad "bang". Varför inte komma i kontakt med Bill Ramsey? Det skulle vara särskilt populärt bland äldre, ”välklädda” samtidiga!

  SAAB Tyskland kommer säkert att höra fler förslag och möjligen omsätta dem i praktiken (naturligtvis ska de framstående samtidiga inte vara för "dyra" för SAAB för tillfället)!

  Hälsningar
  från Schleswig-Holstein
  Julie

Kommentarer är stängda.