Saab Trollhättan: Ny svår vecka

I Sverige väntar en ny, svår vecka på oss. Vi Saab fans är vana vid sorg, situationen är inte ny. Så vad finns det idag i Trollhättan? Saabs anställda kommer tillbaka till jobbet och är informerade om den nuvarande situationen.

Lönerna beror på veckan för arbetarna. Uppdaterad information, inklusive från facklig sida, säger att lönerna kommer att flyta i tid. Inte ny, dock från leverantörssidan. Saab-leverantören Plastal är representant för många nationella leverantörer redo att leverera till bilproducenten igen.

Förhållandena är dock tuffa, åtminstone för tillfället. "Kontant vid leverans" - det vill säga pengar vid lastningsrampen, en idé som inte är realistisk för ett företag av denna storlek. Arbetet med att ersätta EIB-lånet fortsätter nu. Vladimir Antonovs talesman betonade återigen för Göteborg Posten att hans chef är redo att gå med i Saab som investerare efter att lånet har återbetalats.

Ett motsvarande meddelande förväntas "omgående". Det skulle vara trevligt eftersom skakningen är för lång för min smak. I Sverige går näringsidkare tillbaka, vilket är förståeligt med tanke på den långa torkperioden. Men du måste också ta en noggrann titt här innan vi hamnar i depression. Vissa avbryter återförsäljaravtalet, andra tar en "paus". Så ge Saab en ny chans.

Saabsunitedens vänner har nyligen beskrivit situationen i Sverige så att jag kan rädda mig själv översättningen.

Slutligen, låt oss ta en titt på den svenska bilandelen. Idag bryter den sig från sin lägsta tid och rör sig något uppåt. Vi är för närvarande på 71 cent i Amsterdam, vilket gör Saab till ett fynd. Så den som döljer ett arv i sin sparstrumpa kan nu köpa en billig biltillverkare

Som alltid är vi snygga, vi arbetar med att lösa problemen. Allt vi kan göra är att hålla våra fingrar korsade.

Ja, och äntligen vår nationella Saab-situation. Bloggen träffas idag med Jan-Philipp Schuhmacher, chef för Saab Germany. Kanske kommer det att finnas goda nyheter från den här sidan.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “Saab Trollhättan: Ny svår vecka"

 • blank

  Hej Detlef Rudolf,

  Jag tror så många underleverantörer, vattnet är upp till nacken eller kanske redan under nosspetsen?
  Det borde givetvis vara lämpligt för de leverantörer som producerar bilar i Trollhättan, men leverantören kan bara producera när hans fakturor betalas.
  Så länge det inte händer skulle jag inte leverera några varor.

  Ciao

  M.

 • blank

  Men jag kan förstå leverantörerna, men väntar fortfarande på pengar för delar som
  installeras i bilar som länge har sålts och Saab har samlat in pengarna ...
  Jag är verkligen nyfiken när produktionen verkligen börjar
  mfg och trevlig vecka med förhoppningsvis inga negativa nyheter

  • blank

   Hej pmh

   vi kan inte förstå leverantörerna. Vinster kan bara uppnås genom att starta produktionen! Av denna anledning bör du "övervinna" dig själv som leverantör och hjälpa till att "butiken startar igen så snart som möjligt"!

   Så länge produktionen är på plats är det väl känt att varken Saab eller leverantörerna får pengar genom själva kärnverksamheten. Var särskilt uppmärksam på det faktum att det redan finns cirka 16.000-order (de förutbetalda bilarna till Kina utgör endast en relativt liten del av detta).

   Vi är också glada över att höra informationen om att ekonomiskt stöd snart kommer att strömma från andra källor - men tyvärr tar det fortfarande lång tid.

   Så kära leverantörer: övervinna !!!

   DR

Kommentarer är stängda.