Saab Kina: Skuggan av det förflutna och den svenska designen

Det förflutna är allestädes närvarande och påverkar oss ibland mer än vi inser. Även vår lilla, skandinaviska bilproducent är så. En skugga av Saabs förflutna är mycket levande.

Den gamla gamla Saab 9-5 är budbäraren som kommer fram från det förflutna och kommer att fira en framgångsrik uppståndelse i Kina. Hela paketet av Saab 9-5, sedan och kombi, såldes till BAIC. Efter att olika studier genomförts på olika mässor är det nu tillbaka på marknaden. Som BAIC C70G landar Saab 9-5, väl, ansiktslyftad i Asien.

Första bilder från China Car Times låt oss gissa de strömlinjeformade linjerna, men visar också hur bra och tidlös Saab Design var nästan 15 år sedan. Eftersom BAIC inte har någon särskiljande, ny design, men fortsätter att skriva Saabs designsprog.