Saab News: Nuvarande situation - kommer affären nu?

Platsen är allvarlig i Trollhättan. För vissa, särskilt för Saabs anställda, var det en dålig dag i går. Arbetet i Kronofogden kan äventyra löner, som drog många berörda och irriterande samtal från Saab anställda vid myndigheten i Uddevalla av sig själv.

Även annars gjorde Saab sin negativa press igen. Den kraftiga ökningen av lönerna hos den svenska bilaren Hans Hugenholtz var ett grovt utkast för Dagens Industri och den stackars pressmeddelande Eric Geers var tvungen att försvara detta beslut inför pressen. Jag vill inte jobba just nu, han tjänar sina pengar på den svåra vägen.

Men de första räddningsljusen verkar visa sig.

En lösning av situationen kan komma från en annan sida, från USA. Saab arbetar med Enavor Advisor Advisor Group tillsammans en privat investering grupp uppgift att hämta 350 $ miljoner för vår bilproducent. Det här är att slutligen återbetala EIB-lånet och starta produktionen. Samarbetet har pågått under en tid och har nu bekräftats för amerikanska medierna.

Saab-aktien behövde det - idag testade vi hela tiden låga, men långsamt bloggaren - efter en kort natt - såväl som aktiemarknaden vaknar och papperet börjar gå upp.

Det skulle vara trevligt att se en lösning. Utbytet av EIB-lånet, som har arbetat länge, skulle vara ett slag för Saab. Vägen för ytterligare investeringar, även för Antonov, skulle vara ledig och Saabs anställda hade äntligen lämnat tiden att vänta på.

Dessa är ännu inte "nyheter" utan bara en möjlig lösning. Det hejs bara när Saab-pressmeddelandet landar i min brevlåda.

Åh ja, min brevlåda. Min brevlåda är fortfarande full till randen. En del har väntat på svar i flera dagar, förlåt, och de kommer på helgen. Det är ett löfte.

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om “Saab News: Nuvarande situation - kommer affären nu?"

 • Hej, jag råkade träffa dem. Jag gillar det. Jag följer nyheterna dagligen med Saabunited. Jag körde också 2 Saab tidigt, den första var en 9000cs Talladega och senare en 9-3SE. För närvarande är "bara" stadsbilar (minibilar) Subaru R2 och Nissan Moco, men min kärlek till Saab kommer alltid att finnas. 96 V4 var min första kärlek (inte min fru! ...).
  Var stannade kineserna? Jag litar inte på amerikanerna och kineserna. Var stannade VM? Du har inte hört talas om honom länge. Kanske lär han sig redan kinesiska!
  Richard / hälsning från Japan

 • blank

  skulle vara bra om det vore så ... 😉

 • blank

  Under tiden har förtydliganden gjorts på relevanta webbplatser angående ”höjda ersättningar” för att rätta till detta. inte alla "pressutkast" är korrekta, vi borde ha fått reda på det nu ...

 • blank

  ... Jag skulle också säga det ... ta en paus!

  det är nästan som bankerna, fartyget har en fullständig lista och den övre delen av arbetskraften tar bara vad de vill! Jag förstår bara inte ... för killen behöver definitivt inte leva på 1000 €!

  • blank

   ... ERBJUDANDET bör fixas under de närmaste dagarna och produktion den 29.08 augusti. start, Victor Muller och styrelsen är värda vartenda öre ...

 • blank

  Tom, vi har en solig sommarhelg framför oss! Det skulle vara synd om du måste spendera det bakom din dator. Jag tror att samhället förstår om de måste vänta lite längre på svaren. Du gör redan mycket ändå ...
  Njut av några fina dagar med din familj!

  • blank

   Tack. Jag ska. Lite Saab måste vara, för nästa vecka är mötet i Frankfurt och jag vill vara väl förberedd. 😉

   Ha en trevlig helg!

   Tom

Kommentarer är stängda.