Saab News: Saab uppdaterar situationen i Trollhättan

“Saab är väldigt speciellt” Det är sant, men det är inte mitt. Domen kommer från Margareta Ahrberg från skattekontoret i Göteborg. Det är de senaste affärsnyheterna för den här veckan såvida det inte verkligen finns "nyheter".

Som alltid betalade Saab sina skatter. Saab-kontot på Göteborgs skattekontor är balanserat. 9.2 miljoner kronor betalades ut och betalades ut några dagar för sent. "Saab sköter sina åtaganden, även i kristider" Ahrberg kommenterade pressen. Saab tar hand om sina affärer, även i krisetider. Det låter bra för min oroliga bil Saab-själ.

Kronofogden har också funnit något. En nonsens, men Sverige är väldigt transparent. Han finns på en Saab hänsyn till de nödvändiga miljoner för Kongsberg Automotive och tre andra leverantörer av EUR 5.1 miljoner kronor och kunde därmed avgöra borgenärernas fordringar. Pengar verkar existera, säger Hans Ryberg från Kronofogden i Uddevalla.

Varför gör Saab den här historien istället för att betala? Det enda svaret jag kan tänka på är ”borgenärprivilegi”. Även om majoriteten av leverantörerna inte verkställer och bara vill ha en rättsligt bindande titel, kan vissa andra leverantörer inte och vill inte vänta. Om du betalar ”otålig” och lämnar de andra tomhänderna föredrar du en troende. Detta kan bli kriminellt relevant för de ansvariga och bör tydligen undvikas till varje pris. Min enda förklaring till denna situation.

En annan Saab-berättelse för helgen. Igår på motorvägsstationen. Bloggaren med den nya Saab 9-3 godsbilen, parallellt med en holländsk 9-3 sedan. Det finns inga gränser för Saab-förare, särskilt när holländarna talar perfekt tyska. Efter ett kort samtal om bilarna kom vi till situationen i Trollhättan. Ingen fråga för min märkekollega från Holland. ”Saab kommer att överleva. Detta märke kan inte gå under ”. Därefter gick han in i Saab Turbo och försvann mot Italien. På semester. Bra åktur.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News: Saab uppdaterar situationen i Trollhättan"

  • Hi Tom,

    ja, när Saab-förare möts vid en bensinstation, pratar de med varandra eller ger varandra ett sympatisk och vänligt leende. Det var inte alltid fallet. Ännu mer, jag märker att nu blixtrade strålkastarna på en mötande Saab`s eller handen höjs till den vänliga hälsningen. En bra känsla, det visar den stora villigheten av samförstånd bland Saab-förare.

    Hälsningar till alla Saabians, Dieter

Kommentarer är stängda.