Saab News: Saab uppdaterar situationen i Trollhättan

"Saab är väldigt speciell" Det är sant, men det är inte mitt. Meningen kommer från Margareta Ahrberg från skattekontoret i Göteborg. Det är den sista ekonomiska nyheten för den här veckan, såvida det inte verkligen finns "breaking news".

Som alltid har Saab betalat sina skatter. Saab -kontot på Göteborgs skattekontor är balanserat. 9.2 miljoner kronor betalades och betalades några dagar för sent. "Saab sköter sina åtaganden, även i kristider" anmärkte fru Ahrberg till pressen. Saab sköter sina angelägenheter, även i kristider. Det låter bra för min problematiska Saab -själ.

Kronofogden har också funnit något. En nonsens, men Sverige är väldigt transparent. Han finns på en Saab hänsyn till de nödvändiga miljoner för Kongsberg Automotive och tre andra leverantörer av EUR 5.1 miljoner kronor och kunde därmed avgöra borgenärernas fordringar. Pengar verkar existera, säger Hans Ryberg från Kronofogden i Uddevalla.

Varför gör Saab denna historia för sig själv istället för att betala? Det enda svaret jag kan tänka mig är "borgenärsnytta". Medan majoriteten av leverantörerna inte vill verkställas och bara vill ha en slutlig titel, kan och vill andra leverantörer inte vänta. Om man betalar det ”otåliga” och lämnar de andra tomma händer, gynnar man en troende. Detta kan bli kriminellt relevant för de ansvariga och bör tydligen undvikas till varje pris. Min enda förklaring om denna situation.

Ännu en Saab -historia för helgen. Igår på motorvägs tankstation. Bloggaren med nya Saab 9-3 kombi, parallell med en holländsk 9-3 sedan. Det finns inga gränser för Saab -förare, särskilt när holländare talar perfekt tyska. Efter en kort pratstund om bilarna vände vi oss till situationen i Trollhättan. Ingen fråga alls för min märkeskollega från Holland. ”Saab kommer att överleva. Detta märke kan inte gå under ”. Gick sedan in i sin Saab Turbo och försvann mot Italien. Av på semester. Bra åktur.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News: Saab uppdaterar situationen i Trollhättan"

  • Hi Tom,

    ja, när Saab-förare möts vid en bensinstation, pratar de med varandra eller ger varandra ett sympatisk och vänligt leende. Det var inte alltid fallet. Ännu mer, jag märker att nu blixtrade strålkastarna på en mötande Saab`s eller handen höjs till den vänliga hälsningen. En bra känsla, det visar den stora villigheten av samförstånd bland Saab-förare.

    Hälsningar till alla Saabians, Dieter

Kommentarer är stängda.