Saab 9000 CSE-uppdatering

Vår Saab 9000 är fortfarande i sin "förbättringsfas". Inte för att han verkligen behöver det, men när du börjar är det svårt att stoppa. Efter att chassit fick in nya buskar, kör 9000 nu som en ny bil. Eller som på skenor ...

Saab 9000 CSE interiör; Burl
Saab 9000 CSE interiör; Burl

Inte för att krypningsslitaget var särskilt märkbart, men skillnaden är betydande i före och efter jämförelse. Interiöruppdateringen har också fortsatt. 9000 fick nu ett träpaket från en 92-modell (tack Silke!), Och det passar verkligen honom.

Nu är svensken ”väldigt brittisk” i det inre, inte konstigt att Saab 9000 var så populär i England. Det som fortfarande saknas och vad vi väntar på är den mycket hyllade fjäderben från Maptun. Den hade en leveranstid för alltid, men borde komma någon gång nu.

7 tankar om “Saab 9000 CSE-uppdatering"

 • blank

  på gården är fortfarande min CSE Bj. `92. Nu får han en miniatyr missad för Euro2. Jag älskar honom, låt honom snart gå igen för att böja några månader. In och ut ingenting. Sök ännu lämpliga dagsljus (inte på säkring). Trevlig lördag

 • blank

  Underbar bil. Jag har nu bytt från 9,3 1,9 Tid, 8000 km tillbaka till min gamla dröm, en 9000 CS. I slutet av augusti skickar jag dig en detaljerad rapport och bilder. Jag ser fram emot den gamla SAAB-känslan.

 • blank

  TM7374 ... de "normala" var bra, men sitta i 9000 AERO ... Du vill inte komma ur dessa saker ... fantastiskt! 🙂

 • blank

  Bra bil och självklart med mycket kärlek underhålls!
  Sätena i 9000 var riktigt bra, men med nästan ingen sidostöd, men mycket bekvämt.

 • blank

  Hej Mästare 🙂

  ser väldigt mycket chic ut och minnet på vår 9000der är tillbaka!
  Den första var en svart CSE 2,3 T Autom. Med allt som var tillgängligt då ... meeeega ... 195PS, sedan kom AERO, utan ord ... bara kort 😉, jag har alltid tyckt att det var trevligt att se S-klass, 7: e bakifrån BMW, A8…. anlände med en defekt helljus 🙂 blinkade så ,, så över till höger, gjorde rum, en snabb blick till vänster .... GAS !!!! och sedan bara köra igen ... 🙂 och det från 2,3l och 4 cylindrar ... och dessa säten ... fantastiskt! Åh ja ...
  och sedan kom min första CD 2.0 T med en röd kontrollenhet ... det fungerade nästan som Aero, förutom att även golfare blinkade på mig för att CD: n ser ut som den var klippt ur en sten! Han var så vacker ... insidan såg ut precis som din ... med allt trä, det var bara en brytare och en annan sned nos
  Okej då…. Snälla MER bilder av “järnhög” 🙂

  Ha en solig torsdag ... och bara goda nyheter tack !!!! 😉 skulle vilja uppleva denna kvalitet igen som i 9000er i en SAAB ... och inte dessa plaster som nu! 🙂

 • blank

  Det är så synd att det bara finns ridda 9000ers på den begagnade bilmarknaden. Så jag är allt mer glad att se att det finns uppenbarligen fortfarande fans av dessa stora men tyvärr helt undervärderade bilar. Komplimang, en riktigt trevlig bil!

 • blank

  @@ Tom
  Moin.
  Trevlig "uppdatering"!

  Vi hade också vackra 9000-tal (både "runda" och tidigare "fyrkantiga").
  Jag gillade särskilt den automatiska spaken. Jag tyckte att det var ganska coolt - det var som att flyga!
  Tändningslåset var mindre vackert - det hör bara till mittkonsolen på en Saab. 😉

Kommentarer är stängda.