Saab Tyskland bringar samhället ombord

Det finns meddelanden som jag tycker om att skriva. Goda nyheter för Saab, till exempel. Igår hade jag ett telefonsamtal med Saab Tysklands chefsskomakare, som visade mig att vi är på rätt spår. Teamet i Saab Tyskland har många intressanta idéer för att visa närvaro och arbetar med alternativ till IAA.

Det som jag är särskilt nöjd med är att Saab tar med sig bloggen, och därmed Saab-gruppen ombord. Och att Saab kommer att bryta ny mark för att visa upp varumärket. Det är modigt från Saab Chef Shoemaker och går bra med vårt coola, skandinaviska varumärke.

Och det visar oss två saker. Å ena sidan visar det oss hur viktigt fläktbasen är för varumärket. För det andra är det arbete som Saab Tyskland gör är ett tydligt bevis på att vårt lilla svenska varumärke har en framtid.

Saab är liten, Saab är innovativ, Saab är inte som de andra. Jag tror att Saab Fan-samhället kommer att bli ännu mer involverat och hört av varumärket i framtiden. Det här är fortfarande en lång och svår väg, med mycket arbete. Men möjligheten är där och möjligheten är unik.

Med Steven Wades engagemang har Saab Sweden gjort någonting unikt för några månader sedan, något som inget bilmärke i världen har gjort hittills. Man har tagit en fläkt ombord och säkrat därmed en plats, mycket nära kunden. Nej, jag vill inte gå ombord på Saab. Mitt nuvarande jobb är mer än bra och jag gillar honom som han är.

Men vi - fansen - kan nu få chansen i Tyskland att aktivt hjälpa till att forma Saabs framtid. Bloggaren och Saab-ledningen träffas nästa vecka. Det handlar om IAA-alternativen.

Det är fortfarande spännande och vi tar chansen.

Text: tom@saabblog.net

18 tankar om “Saab Tyskland bringar samhället ombord"

 • blank

  Jag tycker att ämnet är att Saab Tyskland vill bryta ny mark och öppna dörren för oss. Jag uppskattar det väldigt mycket och vi borde se det positivt.
  Mycket har sagts om ämnet stand, stand hyra och alla typer av saker, enligt min mening för mycket. Olyckligtvis inte särskilt hjälpsam och spekulativ, vilket går för långt för mig, vilket inte är i meningen med bloggen. Det finns tillräckligt med negativ press så jag raderade den senaste kommentaren. För idag avslutar jag ämnet.

 • blank

  1000 oanvända kvadratmeter så. Kan man inte använda området på mässan annars? För en liten infoterminal med iPads, kanske, där du kan följa det som gör Saab Germany ut på gatorna i Frankfurt. Eller för en workshop med studenter som utforskar Saabs avlägsna framtid. Eller för en konsthandling med en 9-4 x-is i originalstorlek. Eller vad som helst.

 • blank

  Jag är nyfiken vad du kan berätta, Tom.

 • blank

  Under de senaste åren kan man verkligen inte säga att Saab Tyskland har gjort minsta ansträngning för att locka kunder - tvärtom: kunder var irriterande, vilket jag tydligt lärde mig i telefon när jag köpte min 9-5 II.
  Jag har rekommenderats till en återförsäljare som inte har varit en återförsäljare i flera år ...
  Även annars har Saab Tyskland varit uppriktigt mer än olyckligt på marknaden under många år
  Den nuvarande GF har verkligen förtjänat en riktig chans att göra det bättre, jag tror bara på det här om du märker något av det.
  Uppsägningen av IAA är korrekt - annars måste de likgiltiga leverantörerna känna sig riktigt löjliga.
  Det skulle vara ganska enkelt: Viss blickfång som i matarledningar för IAA och ställa in en transfer till Central, du har skapat en kostnadseffektiv lösning.

  • blank

   Vi pratar förbi varandra - det handlar om kostnaden för att boka (hyra) för 1.000 kvadratmeter monter.

   Dessa kommer att vara ganska omfattande och det finns förmodligen ingen "avbokningsförsäkring" om utställningsstället ställs in, som det är fallet med till exempel en semesterresa.

   Vi har VDA-talesman som om dessa kostnader för SAAB kommer att uppstå.

   Att det inte skulle vara något annat rättvist utseende än vid föregående mässa i Genève kan vara ja (det är inte meningen här).

   Hälsningar!
   Julie

   • blank

    Visst Julie, kostnaden för hyran beror, antar jag. Det är inget fel med det.

   • blank

    Personal, el, hotell etcspart du. Bör inte vara lite. Låt oss se vad som gör Saab Tyskland ut av det.

    M.M.

 • blank

  PS: Till dem som skriver efter mig: Jag läser, du förstår mig inte ... Vad är nyttan med att titta på bilar om de inte är byggda. Bortsett från 9-4X. Jag skulle föredra om jag visste leveransdatum för den första kunden 9-5 Combi till Tyskland. Men inte bara på papper !!

 • blank

  Fantastiska nyheter - hade kort fruktat att det skulle uppgå till ett ytligt informationsmemo. Trevligt att se att så inte är fallet!
  När är det nästa vecka hittills? 😉

 • blank

  Innan vi spekulerar vildt om rättvisa kostnader vänta vad Tom hittar ut nästa vecka i Frankfurt. Eller? 😉

  Leif

  • blank

   Tack Leif, det är så som det är. 😉

   Jag tror att beslutet fattades i Sverige och det finns goda skäl till det. Stativet tillhör Saab och betalas enligt min information.

   Tom

   • blank

    Hej där!

    Vi skulle verkligen vara intresserade av vilka "goda skäl" det här handlar om - om SAAB -Automobile ska fortsätta att köra (som påstås planerat) skulle mässans utseende faktiskt vara ett "måste".

    Om då påstås allt betalas är avbokningen helt groteskt!

    Hälsningar
    Julie

    • blank

     Kära Julie,

     montern som sådan är inte ny, visades redan i Genève och reser runt i världen med små variationer. Så det är betalt. Swade sa på Inside Saab att produktionen måste köra först, sedan blir det autoshower igen. Jag håller med honom. Beslutet är korrekt, för som "txdriver" säger måste bilar byggas så snart som möjligt. Och det är vad de jobbar väldigt hårt med i Sverige. Så är situationen, tyvärr finns det för närvarande ingen mer information.

     OK 😉

     Hälsningar

     Tom

 • blank

  Hej där!

  Kanske bör du ändå delta i IAA - enligt VDA är mässakostnaderna för den cirka 1000 kvadratmeter montera uppenbarligen förfallna ändå (eftersom bokningen gjordes)!

  Om du inte klart kan spara något, bör du börja delta (ja, du vill också börja produktionen snart).

  Hälsningar
  från Schleswig-Holstein

  DR

 • blank

  Jag gillar det. Först, vi är närmare och får bättre information. Saab D. gör något med de begränsade möjligheterna som finns där. Saab D. existerar och har inte gett upp. För mig en indikation på att det fortsätter.
  Oavsett vad som ligger i SZ FF då. Jag skulle fortfarande vilja titta på en 9-4x. Därför, vem som inte gör någonting och vågar, har ingenting redan förlorat. Thumbs up, Saab D.

  Hälsningar MM

 • blank

  Hej till fanbasen,
  Vi behöver inte överskatta Saab D. De borde faktiskt veta vad de ska göra själva. Enligt min mening är det viktigaste om och när bilar kommer från Trollhättan igen, för tror någon fortfarande att produktionen kommer att börja i slutet av augusti? Jag kan inte hitta något riktigt seriöst på www. Det tar några dagar för vart och ett av hundratals eller tusentals delar från hela världen att vara redo för montering i fabriken. Och få betalt också .... Det handlar inte bara om fan eller inte, utan om tuffa existenser och trovärdighet ……. Och en 9-4X i SZ FF / M kan till exempel inte bli huvudämnet i bloggen. Enligt alla läsares åsikter är detta att frukta här. Annars vill jag läsa den senaste informationen här, håll den uppe till administratören.

 • blank

  Det vore intressant att veta vilka kostnader SAAB har att bära trots att IAA avbröts av mässarrangören - en rapport på Motorzeitung.de citerar arrangörens uttalande: Samma bestämmelser gäller för SAAB som för andra deltagare på mässan.

  Eftersom SAAB, enligt Motorzeitung.de, hade bokat om 1000 kvadratmeter utrymme, kommer det troligtvis att vara betydande att kostnader uppstår trots avbokningen.

  Herr Shoemaker borde vara tysta tider för att prata om det och naturligtvis rapportera om det.

  Kanske avbokningen ger lite mening!

  Joachim

 • blank

  I framtiden kommer CFO inte längre att kallas Finansdirektör utan Chief FAN Officer 😉

Kommentarer är stängda.