Saab News: Leverantörer, Victor Muller, Kronofogden, Hawtai

Idag är den dag som Kronofogens anställd kommer att besöka fabriken i Stallbacka. Han kontrollerar befintliga tillgångar och han försöker prata med de ansvariga. Betalningsfristen för två ärenden som initierats av 16 för verkställighet löpte ut igår.

Det handlar för närvarande bara om en relativt liten summa av mindre än 400.000-kronor, men åtminstone. De närmaste fallen kommer då att betalas inom en relativt kort period de närmaste dagarna. Upprepade betonade Kronofogens chef från Uddevalla att han inte vill skada företaget. Hmmm. Jag är fortfarande lite förvånad över att en tidigare lösning inte var möjlig, men situationen är inte särskilt öppen.

Victor Muller har under tiden pratat med leverantörerna och lämnat en aktuell uppdatering om situationen. Det som kommer från CLEPA - European Association of Suppliers - låter ju inte så negativt längre. Lars Holmquist noterade att Muller ”är övertygad om att det är möjligt att starta produktionen igen. Och som bekant kan tron ​​flytta berg, säger Holmquist. "Även om det är ett mycket stort berg", tillade han.

Den aktuella konkursrisken hos en leverantör ser han som förbjuden. Han tror inte längre att i den nuvarande situationen kommer en av de europeiska leverantörerna att lämna in konkurs. Förra veckan blev det ännu värre, två tyska leverantörer byggde en sådan hotande gest.

Åh ja, minns vi den kortsiktiga partner Hawtai från Kina? Han har nu hittat en ny partner efter att äktenskapet med Saab misslyckats med fula ord. Proton från Malaysia är den nya bruden. Proton? Exakt, det företag som bygger otroligt fula bilar och som aldrig har noterats av innovationer borde vara det bättre valet. Vilket beslut ... 😉

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “Saab News: Leverantörer, Victor Muller, Kronofogden, Hawtai"

 • blank

  Tyvärr måste jag dela upplevelsen. Förfrågningar om provkörningar av nya 9-5, andra förfrågningar behandlades via Saab.de-faktiskt synd med ett sådant varumärke ...

 • blank

  Min 9-5er kombination köpte jag på en stor Saab-handlare i Baden Württemberg. Min där betalning 9-3er har ytterligare två veckor gick på mitt namn och försäkring (!) Märk väl jag gjorde det att jag har fått en trafik biljett för fortkörning, någonstans i den franska gränsområdet! Förutom en entzürnten samtal med motsvarande Saab-handlare ett brev av klagomål till Saab Tyskland blev aldrig besvarad.

 • blank

  Hi Tom,

  har Saab Tyskland rapporterat till ditt e-postmeddelande (på grund av IAA-ämnet)?

  I vår familj (3 SAAB-bilar) hade vi tyvärr inte de bästa upplevelserna med Saab Tyskland - exempel: När det gäller en speciell begäran om möjliga däckstorlekar för en viss 9-3 konvertibel modell, trots upprepade önskemål från E -Mail fick inget svar.
  I slutändan har vi dessa problem, som inte är särskilt svåra för proffs, tillsammans med vår Saab-återförsäljare i Lübeck (som dock handlar om 50 km bort).

  Det fanns också denna typ av "kundservice" för några andra specialförfrågningar.

  Vi tror att Saab Tyskland inte är bemannat - kanske har andra Saab-förare också haft goda erfarenheter.

  Hälsningar
  Julie

Kommentarer är stängda.