Saab News: Victor Muller möter fackföreningarna

Idag kan det vara den dag som ger oss lite information om den nuvarande situationen i Trollhättan. Victor Muller möter idag med företrädare för IF Metal och Union Union.

Per Bränneby, en steward för Svenska ingenjörer och akademiker, som ingår i mötet, fokuserar på kortsiktig finansiering och lönesäkerhet.

För Saab, förutom att starta om produktionen, finns det många kortvariga problem med den stående fabriken. Fordringar på nästan XNUMX miljon euro måste betalas till Kronofogden nästa vecka - eller en betalningsplan måste avtalas med leverantörerna i förväg. Löner förfaller inom två veckor, liksom statliga skatter i slutet av denna vecka.

Bränneby berättade för pressen att han visste att Saab arbetade hårt för lösningar. Han har, säger han uttryckligen förtroende för att Saab kan göra det själv och han ser optimistisk ut om Saabs framtid.

Han konstaterar kritiskt att Mullers dubbla börda som verkställande direktör och styrelse inte är bra. Muller, säger Bränneby, är en entreprenör och en man med idéer. "Jag hoppas att han kommer att hitta en ny VD".

Eric Geeers berättade för pressen att Saab arbetar på många vägar och planerar B och C.

Förvirring där för att IAC. Gick men det var budskapet genom pressen som de hade kommit överens om att, så nu hela summan över 44 miljoner kronor lämnats in för verkställighet. Hmmm.

Efter mötet med fackföreningarna är det kanske tydligare saker. För Saab jobbar man på många ställen. Från telefonsamtal från de sista dagarna vet jag att fler och fler fans har skrivit bort varumärket under tiden.

Vi borde inte ge upp det så fort. Och ska göra allt för att stödja vårt varumärke. Redan så att vi visar medarbetarna med sina familjer i Trollhättan att det är värt att kämpa för.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News: Victor Muller möter fackföreningarna"

 • Hej där!

  Det är bra att höra att planerna B + C också arbetar med (som vi vet är tiden en bit vandring).

  Men jag tycker att det är viktigt att inte allt offentliggörs i detalj (tyvärr är pressen alltför ofta fylld med skriftlärda som "vrider ordet i munnen"). En allmän riktlinje bör inte hållas från allmänheten så att ytterligare avgång inte sker.

  Plan B + C är mycket relevant eftersom de kinesiska investerarna i spe, med deras statliga tristess, inte exakt visar att de är helt bakom inträdet i SAAB (en något snabbare bearbetning på grund av den nuvarande situationen på SAAB skulle säkert också vara möjlig men tyvärr inte implementerat)!

  Som redan nämnts hoppas jag på en grov presentation av perspektiven (Plan B + C inklusive) och i synnerhet för en omedelbar omstart av produktionen!

  Hälsningar från Schleswig-Holstein
  Detlef Rudolf

Kommentarer är stängda.