Saab News USA: Modellnamn 9-3 kan försvinna

Saabs överlevnad jobbar på i alla hörn av världen. Tim Colbeck, Saab USAs chef, verkar vara en tur till vårt favoritmärke. Eftersom han jobbar bra med pressen och håller så Saab-flaggan även i tunga hav.

Det är viktigt att visa närvaro och framför allt inte bara för att producera negativa rubriker. Hej, Saab är bilmästare, kom ihåg? Colbeck gör det bra, diskuterar med pressen om bilar, styrkor och svagheter i nuvarande sortiment och endast mycket liten kris. Jag gillar det.

Saab 9-3-efterföljaren, som börjar 2013 i USA, kan få ett nytt namn. Saab 9-3-serien skulle då inte få en efterträdare vid namn, du vill gå tillbaka till det gamla produktnamnet på Saabs historia. Enligt Tim Colbeck skulle det vara tänkbart att ha en ny Saab 92, som många amerikaner fortfarande associerar med tvåtakts-Saab i 50-åren. På den tiden var Saab mycket framgångsrik i USA. Även i Rally Sport körde de små svenskarna i tävlingen runt öronen.

Colbeck bekräftar också samtalen med olika investerare och betonar att samtalen är ”seriösa”. Han nämner inga namn, det är bra. Tidigare gillade folk att publicera för snabbt, även om bläcket under kontrakten ännu inte var torrt.

Den svenska Automobil -aktien föll under det magiska € 1 -märket för första gången idag, men steg sedan till € 1,23. Tidningen handlas för närvarande till 1.14 euro. Vi är ännu inte ett "örebestånd". 😉 Hmm. Och - relativt många par handlas. Idag redan runt 2 miljoner, vilket är nästan 5% av aktierna.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “Saab News USA: Modellnamn 9-3 kan försvinna"

 • blank

  Hittills har jag ett bra intryck av Tim Colbeck. Han var närvarande från början. Jag hoppas att han inte kommer för sent.

  • blank

   Hej Anddeu!

   En Tim Collbeck skulle ha ”nypat” den sista meningen i din kommentar - på något sätt ger det omedelbart en negativ eftersmak.

   Snälla närma sig frågan!

   Hälsningar från Schleswig-Holstein
   Detlef Rudolf

   • blank

    Hej Detlef Rudolf,

    han hade förmodligen 🙂 Så negativ det borde inte låta, jag håller mina fingrar korsade.

Kommentarer är stängda.