Saab Trollhättan: Vi avskyr inte anställda

Saab-fabriken i Trollhättan har stått stilla i månader. Inte riktigt. Administrationen arbetar, i utvecklingen utvecklas med högt tryck på bilproducentens framtid. Designavdelningen finns också där, och montering av pre-seriens bilar och prototyper fungerar också.

Endast produktionen är det inte. Saab-leverantörer meddelade permitteringar i början av krisen och börjar nu träda i kraft. Ingen anledning för Saab att också avfyra anställda. Saabs presschef Eric Geers sa till pressen idag att Saab behöver alla anställda för att starta produktionen. ”Saab betalar augusti-lönerna i tid. Vi antar det. ” Geers säger att Saab blev förvånad över det faktum att lönefonderna i juli inte tillhandahölls under överenskommen tid.

Mellan linjerna läses att Geers förväntar sig medel för lönerna för augusti med investerare.

I princip är det rätt att behålla de värdefulla yrkesarbetarna. Uppsägningar skulle vara fel sätt - varje produktionsstart skulle ifrågasättas. Även om det är dyrt att hålla en fabrik tomgång, vilket val är för närvarande? Framtiden ser bra ut för Saab med nya partners.

Nuet är vår utmaning.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab Trollhättan: Vi avskyr inte anställda"

  • Det är bra att höra att anställda inte kommer att sparkas, men jag skulle
    ser långsamt fram till en produktionsstart, augusti är förmodligen över helt
    är byggd och vill sedan troligen för att först producera? +
    MFG
    Peter

Kommentarer är stängda.