Saab-lönerna betalas, GEM, bloggerns nya Saab

Lön av 1600 i unionen organiseras Saab-anställda kommer att betalas imorgon. Detta rapporterades av facket. Saab har än en gång omgått en klippa innan skeppsbrottet hotade.

GEM Investment Fund började idag sälja 5 miljoner nya aktier på marknaden. Rykten om en amerikansk investerare var inte ovälkommen, beståndet har en turbulent dag bakom honom.

Från startpriset, som var 1.19, klättrade kursen till 1.72 och smörjade senare ner till 1.12 € med turbulenta hopp. Handeln stoppades tillfälligt av de automatiserade säkerhetssystemen - men det har mer att göra med utvecklingen av de globala börserna. Klockan 18:33 var priset igen 1.50 euro och idag handlades nästan 3,8 miljoner aktier. Vem gynnade mest av dessa prishopp? Hmm. 😉

Med 5 miljoner aktier har man mer än 10% av de svenska bilbestånden, som alla kan köpa. Även Vladimir Antonov, där den svenska pressen igen ser ett problem. För ändringar i ägarstruktur som överstiger 10% måste rapporteras och godkännas till EIB och regeringen. Antar Antonov köper, kommer han förmodligen att investera genom flera av sina företag och därmed förbli under 10% -hindern. Eller?

Bibehåller i slutet av dagen en fråga: Vad händer med den amerikanska investeraren? En smart lanserad spekulation, eller har den en riktig bakgrund? Hur som helst, Muller, kontaktade Reuters idag, vägrade att kommentera.

Saabsunited bloggare Till från München har sin nya Saab. Med 1.8 t-motorn, vilket inte är ett dåligt val. Om jag blir korrekt informerad har Till fortfarande en Saab 9-3x. De tyska bloggarna är tydligen bra Saab-kunder. Två nya Saab på fyra veckor. RedJ, också en tysk co-blogger på Saabsunited, väntar fortfarande på sin 4-9 Griffin. Grattis till München Till - och alltid tillräckligt hög boost!

Text: tom@saabblog.net