Saab aktie: Swedish Automobile aktiekurs fortsätter att öka

SaabBlog.net avtar nu äntligen till affärsbloggen. När vi inte ser någon produktion, kan vi åtminstone se Saab-modern ”Swedish Automobile”. Priset har för närvarande stabiliserats till € 1.70, vilket skulle vara en vinst på mer än 40% och därmed en fin spekulationsförstärkning.

Förmodligen står en "stor amerikansk investerare" vid dörren. Med Victor Muller är allt stort och stationsbaserat och krymper sedan snabbt till dvärgstorlek. Det var riktigt inte riktigt nu, men det måste komma ut. Ledsen till alla VM-fans.

Det svenska ekonomiministeriet publicerade idag ett brev som svar på Lars Carlstöms åtal de senaste dagarna. Statssekreterare Catharina Hakansson Boman försäkrar Saab att hon är välvillig och förkastar Carlströms grova konspirationsteorier. Stilen är mycket mer saklig och en mening sammanfattar hela historien. ”Slutligen är Saabs ledning ansvarig för företagets framgång”. Inte regeringen. Hur sant.

Leverantörerna stannar fortfarande. Det är fantastiskt. Verktygsmakaren Sweparts som nyligen lämnade in konkurs mot Saab-dotterbolaget “Saab Tools” har varit nöjd med 10% av skadebeloppet och förväntar sig resten i september. Endast Kongsberg Automotive vill ha mer än 10% av sina 4.3 miljoner kronor och fortsätter att verkställa. Förhandla samtidigt för att få lite mer än de utlovade 10%.

Ett avtal har också uppnåtts med reklambyrån Lowe Brindfors, som tålmodigt väntade på pengarna sedan Xnumx i november. Och på hösten, när fabriken är igång igen, kommer Lowe Brindfors återigen att vara Saabs reklampartner. Det gör mig särskilt glad, eftersom Lowe Brindfors idéverkstad rymmer så bra ställen som Turbo-genprovet.

Är fantastiska de svenska Saab-partnerna.

Text: tom@saabblog.net