Saab aktie: Swedish Automobile aktiekurs fortsätter att öka

SaabBlog.net degenererar nu äntligen till en ekonomisk blogg. Eftersom vi inte ser någon produktion kan vi åtminstone titta på Saab -mammas "Swedish Automobile" -spår. Priset har för närvarande stabiliserats runt 1.70 €, vilket skulle vara en vinst på mer än 40% och därmed en trevlig spekulativ vinst.

Påstås att det finns en "stor amerikansk investerare" vid dörren. Varigenom med Victor Muller allt är initialt stort och sensationellt, bara för att krympa mycket snabbt till dvärgstorlek. Det var inte riktigt rättvist nu, visserligen, men det måste tas reda på. Förlåt för alla VM -fans.

Svenska ekonomiministeriet släppte idag ett brev som svar på Lars Carlstams åtal från de senaste dagarna. Catharina Hakansson Boman, statssekreterare, försäkrar Saab att hon är välvillig och förkastar Carlströms grova konspirationsteorier. Stilen är mycket mer saklig och en mening sammanfattar hela historien. "I slutändan är Saabs ledning ansvarig för företagets framgång". Inte regeringen. Hur sant.

Leverantörerna stannar fortfarande. Det är fantastiskt. Verktygsmakaren Sweparts som nyligen begärde konkurs mot Saabs dotterbolag "Saab Tools" har nöjt sig med 10% av fordringsbeloppet och förväntar sig resten i september. Endast Kongsberg Automotive vill ha mer än 10% av sina 4.3 miljoner kronor och fortsätter att tillämpa det. Men fortsätt samtidigt att förhandla om att få lite mer än de utlovade 10%.

Ett avtal har också uppnåtts med reklambyrån Lowe Brindfors, som tålmodigt väntade på pengarna sedan Xnumx i november. Och på hösten, när fabriken är igång igen, kommer Lowe Brindfors återigen att vara Saabs reklampartner. Det gör mig särskilt glad, eftersom Lowe Brindfors idéverkstad rymmer så bra ställen som Turbo-genprovet.

Är fantastiska de svenska Saab-partnerna.

Text: tom@saabblog.net