Saab PhoeniX-studie får "Top Design Award"

Saab PhoeniX Concept
Saab PhoeniX Concept

Vi vet redan att Saab är på rätt väg med sina studier och produktidéer. Nu, Saab PhoeniX-studien, kommer vi ihåg att vildt att Genèves Motor Show, har tilldelats.

Pressmeddelandet från Trollhättan:

Trollhättan, Sverige: Saab Phoenix har öste eftertraktade design award i Auto Express 2011 Ny bil Awards, med åtminväldigande 30 procent av tidningens online-läsarnas omröstning av Saab Phoenix som deras nummer ett 'uppseendeväckande' bil av året.

Snygg, innovativ och exceptionellt effektiv, presenterar Saab PhoeniX konceptbil designfunktioner och teknik som kommer att forma nästa generations bilar från Saab.

I sitt tal vid Auto Express prisutdelningen hölls på Woburn Safari Park i går kväll, tf Editor, Graham Hope, sade: "Saab Phoenix öste Design Award efter toppade vårt online-enkät. Det var emot 39s rivaliserande koncept och produktionsbilar, men vann med en stor marginal, vilket gav 30 procent av rösterna. "

I en kommentar på att vinna priset, Saab GB VD Charles Toosey, säger: "Vi är glada gjorde Phoenix har fått detta prestigefyllda utmärkelsen. Phoenix symboliserar en renässans för den innovativa anda och passion gjorde körde Saab att bygga sin första bil, den ikoniska Ursaab, och vi ser fram emot att lansera nästa generation av Saab-modeller i 2012. "

Källa och bild: Saab Automobile AB