Saab Nyheter: Svenska sorters alla Saab

Den kortsiktiga lösningen via investeringsfonden GEM var inte vad vi hoppades på. Den långa väntan och osäkerheten fortsätter.

I Sverige kommer för närvarande lite till stor hjälp på Saab. Lars Carlström, Antonovs röst i Sverige, har skrivit ett varmt ämne för Svenska Dagbladet och anklagar minister Maud Olofsson för inkompetens. Är det till hjälp? Översättningen jag sparar, för Carlström upprepar de saker vi hört i flera månader.

För Victor Muller kan det vara mycket nära i Sverige, Saabs räddning går fel. På grund av de ständigt nya lönesummorna kunde han vara skyldig i konkurs och kreditorfavorit. Så skriver konkursexperter i flera svenska medier idag.

Silketråden från Kina är fortfarande Youngman, och det hoppas att Saab snart kommer till en lösning. Men det finns (fortfarande) inte konkreta.

Jörg Hellman, svensk ledamot från Lilla Edet, en närliggande kommun Trollhättan, planerar en rättegång mot Maud Olofsson och Anders Borg. Ees handlar om ministrarnas roll i Saab-drama med EIB-lånet och investeraren Antonov. Hellman vill ringa den parlamentariska undersökningskommittén.

Allt som ökar trycket på den svenska regeringen kan vara till hjälp.

Vi skulle vilja skriva om bilar, men det finns för närvarande lite att rapportera. Family Car Guide skriver idag Saab 9-3 och noterar att ironiskt nog har Saab det bästa modellutbudet i år, är framtiden fortfarande osäker.

Det finns inget att lägga till.