Saab Kina: Pang Det finns ingen ytterligare investering i Saab

Pang Qinghua, den "gamla Pang"
Pang Qinghua, den "gamla Pang"

Pang Da VD Pang Quinghua, den gamla Pang, delade med Saab för att inte ge ytterligare pengar. Detta meddelande har cirkulerat i media i Kina sedan helgen, t.ex. www.163.com.

Pang vill vänta tills NDRC bestämmer sig för att komma in i Sverige. Det kan ta ett tag. Observatörer och fordonsexperter förväntar sig september / oktober i år. Pang Da hade redan betalat för Saab som ännu inte producerats och marknadsför den nya Saab 9-5 sportdräkten i Kina.

Den första Saab för Folkrepubliken bör komma fram till Kina under hösten.

Oavsett om Pang Da spelar poker, kanske inte fortsätter att investera, eller om Pang Quinghua riskerar sin investering - det är frågan. Han uttalade också upprepade gånger att han ville överlämna sina aktier till Youngman omedelbart, med undantag för en liten procentandel. Det här meddelandet är inte bra. Men Kinas andra partner, Youngman, sa förra månaden att den var redo att investera ytterligare.

Text: tom@saabblog.net

6 tankar om “Saab Kina: Pang Det finns ingen ytterligare investering i Saab"

 • Man kan bara gratulera Pang Da med sitt beslut. detta företag måste ändå känna sig lurade och lurade efter deras höga förskottsbetalning, som var planerad till en fortsättning av produktionen, det vill säga för att betala leverantörerna och sedan för att producera snygg var zweckfremdet omedelbart. Nämligen användas för att finansiera en månadslång stopp i produktionen för att öka i Sverige och vid EIB trycket för inmatning av Antonov, så mannen bakom Muller.
  Jag rekommenderar god tro förespråkarna för Antonov inträde jag en gång att titta på Internet inte bara dess propaganda sidor utan även kritiska röster till sin CV och deras verksamhet (är inte lätt, särskilt i wiki någon information verkar vara besvaras med en deletion omedelbart, men möjligt ). Det är inte på något sätt likgiltigt i vilken miljö någon har blivit rik, särskilt eftersom allt tycks fortsätta fram till idag.

  Saabs tidigare VD Johnsson, som kom ut i tid, och den utsedda Vice President och Chief Financial Officer, som aldrig har tagit upp sitt jobb, borde ha vetat flera månader sedan, vad som händer här.

  Och vad kommer det att bli av Saab, så många kommer att fråga? Jag kan inte tänka mig att en sådan pärla sjunka ned i intet om det bara en gång befriad från den tvivelaktiga Muller Antonov-teamet mig. men är också betydelsefullt att Muller någonsin har velat ansluta till någon enda av de berömda biltillverkarna (här i bloggen redan antytt). Låt oss därför hoppas att deras timme kommer snart, och vi kommer att få våra Saabs igen.

  • blank

   Eftersom du bara kan hålla med. Hade VM ansvaret, hade han länge sedan gjort avgången. Eftersom du självklart inte tar den till en lösning och bränner sedan 4! Månader endast pengar. Så han rider Saab djupare in i röra från dag till dag.

   LG

   Leif

 • blank

  Varför i helvete ska Pang Da ge mer likviditet? - Om jag har det rätt i mitt huvud, har 45.000.000 XNUMX XNUMX redan strömmat in för fordon som ännu inte har byggts men som ska levereras med relativt kort varsel. Om dessa bilar någonsin kommer att byggas är mer i stjärnorna än någonsin tidigare. Sedan april samma år har endast kol bränts! - Vad kan Trollhättan kosta, bara en enda dag, med orkesterna i vila?

  • blank

   Hej J. Marquardt, man borde inte utgå ifrån att inom bilindustrin skulle 45.000.000 Euro redan vara en stor summa.

   Den tjänst som hittills tillhandahållits av Pang Da bör också bidra till att produktionen kan startas lättare och den framtida inriktningen - även för Pang Da i förhållande till SAAB - är korrekt.

   Till denna framtida riktning också riktigt positiv
   det hade varit vettigt om Pang Da hade lovat ytterligare ekonomisk hjälp - jag tycker att metoden där är för blyg (på detta sätt kan du inte säkerställa goda affärer med SAAB senare).

   Hälsningar
   Julie

 • blank

  Fokus på endast kinesiska investerare verkar inte vara mycket skicklig.

  Det råder alltid en viss osäkerhet om de kinesiska myndigheternas beteende - och tidsramarna för godkännandeprocessen är mycket långa.

  För några dagar sedan fanns information om att andra investerare också visade intresse. När det gäller ekonomiskt starka indianer bör man överväga om man till och med föredrar dem framför kineserna (det finns inga månader att vänta på myndigheterna - se Jaguar-köp).

  Håll dina fingrar korsade att ännu mer välkapitaliserade företag dyker upp!

  Joachim

  • blank

   Hej Joachim,

   Kontrakten med Kina har undertecknats och därmed (för närvarande) juridiskt bindande. EIB rapporterar emellertid flera investerare utan namn. Situationen är förvirrande, inte överraskningar är uteslutna. Fingrarna korsade måste hjälpa 😉

   Tom

Kommentarer är stängda.