Saab Kina: Pang Det finns ingen ytterligare investering i Saab

Pang Qinghua, den "gamla pang"
Pang Qinghua, den "gamla pang"

Pang Sedan VD Pang Quinghua, den gamla Pang, sa att han inte skulle ge någon ytterligare likviditet med Saab. Detta meddelande cirkulerar sedan helgen i kinesiska medier som på www.163.com.

Pang vill vänta tills NDRC bestämmer sig för inresa till Sverige. Det kan ta tid. Observatörer och fordonsexperter förväntar sig september / oktober i år. Pang Da hade redan betalat för Saab ännu inte producerat och annonserat den nya Saab 9-5 sportbilen i Kina.

Den första Saab för Folkrepubliken bör komma fram till Kina under hösten.

Huruvida Pang Da pokert, får inte investera längre, eller Pang Quinghua riskerar sin investering - det är frågan. Han tillkännagav också upprepade gånger sina aktier om att omedelbart vidarebefordra till en liten procentandel till Youngman. Bra det här meddelandet är inte alls. Den andra partnern i Kina, Youngman, sade dock förra månaden att de är redo för ytterligare investeringar.

Text: tom@saabblog.net

6 tankar också "Saab Kina: Pang Det finns ingen ytterligare investering i Saab"

 • Fokus på endast kinesiska investerare verkar inte vara mycket skicklig.

  Det finns alltid viss osäkerhet om de kinesiska myndigheternas beteende - och godkännandeprocessen är mycket lång.

  För några dagar sedan fanns det viss information att andra investerare också visar intresse. I cash-rika indier bör överväga om den kinesiska eventuellt även föredrar det (i detta fall finns det inga månader långa väntetider i förhållande till myndigheterna - se Jaguar köp).

  Håll dina fingrar korsade att ännu mer välkapitaliserade företag dyker upp!

  Joachim

  • Hej Joachim,

   Kontrakten med Kina har undertecknats och därmed (för närvarande) juridiskt bindande. EIB rapporterar emellertid flera investerare utan namn. Situationen är förvirrande, inte överraskningar är uteslutna. Fingrarna korsade måste hjälpa 😉

   Tom

 • Varför i helvete skulle Pang Da ge ytterligare likviditet? - Om jag inte har rätt i huvudet, då redan 45.000.000 - flödade för fordon som inte bör byggas ännu, men levereras relativt snabbt. Huruvida dessa bilar någonsin kommer att byggas är mer än någonsin tidigare i stjärnorna. Sedan april i år bränns bara kol! - Vad, faktiskt, bara en enda dag, Trollhättan vid vilande band kostar ??

  • Hej J. Marquardt, man borde inte utgå ifrån att inom bilindustrin skulle 45.000.000 Euro redan vara en stor summa.

   Prestationen hittills som Pang Da tillhandahållit skulle också hjälpa till att göra det lättare att starta produktionen igen och framtida riktning - även för Pang Da i förhållande till SAAB - är rätt.

   Till denna framtida riktning också riktigt positiv
   hinzubekommen, skulle det ha varit bra om Pang Da skulle ha erbjudit möjligheten att mer ekonomisk hjälp - Jag tror att den lokala strategin för alltför timid (så att du inte kan säkerställa framtida goda affärer med SAAB).

   Hälsningar
   Julie

 • Man kan bara gratulera Pang Da med sitt beslut. detta företag måste ändå känna sig lurade och lurade efter deras höga förskottsbetalning, som var planerad till en fortsättning av produktionen, det vill säga för att betala leverantörerna och sedan för att producera snygg var zweckfremdet omedelbart. Nämligen användas för att finansiera en månadslång stopp i produktionen för att öka i Sverige och vid EIB trycket för inmatning av Antonov, så mannen bakom Muller.
  Jag rekommenderar god tro förespråkarna för Antonov inträde jag en gång att titta på Internet inte bara dess propaganda sidor utan även kritiska röster till sin CV och deras verksamhet (är inte lätt, särskilt i wiki någon information verkar vara besvaras med en deletion omedelbart, men möjligt ). Det är inte på något sätt likgiltigt i vilken miljö någon har blivit rik, särskilt eftersom allt tycks fortsätta fram till idag.

  Saabs tidigare VD Johnsson, som kom ut i tid, och den utsedda Vice President och Chief Financial Officer, som aldrig har tagit upp sitt jobb, borde ha vetat flera månader sedan, vad som händer här.

  Och vad kommer det att bli av Saab, så många kommer att fråga? Jag kan inte tänka mig att en sådan pärla sjunka ned i intet om det bara en gång befriad från den tvivelaktiga Muller Antonov-teamet mig. men är också betydelsefullt att Muller någonsin har velat ansluta till någon enda av de berömda biltillverkarna (här i bloggen redan antytt). Låt oss därför hoppas att deras timme kommer snart, och vi kommer att få våra Saabs igen.

  • Eftersom du bara kan hålla med. Hade VM ansvaret, hade han länge sedan gjort avgången. Eftersom du självklart inte tar den till en lösning och bränner sedan 4! Månader endast pengar. Så han rider Saab djupare in i röra från dag till dag.

   LG

   Leif

Kommentarer är stängda.