TV4 Väst: Saab lön är på väg

Lönerna hos 1600 Saab-anställda som är organiserade i fackföreningen är på väg, rapporterar TV4 Väst. Slutligen goda nyheter. Ett meddelande från Saab Automobile är ännu inte tillgängligt, men förväntas. Sannolik källa till pengar är sannolikt Youngman vara som vi redan skrev på 01.August.

Uppdatering: 03.08.11 8: 50

Fonderna är inte från Youngman, som vi idag ser genom pressmeddelande:

Trollhättan, Sverige: Swedish Automobile NV (Swan) tillkännager att den har emitterat 5 miljoner aktier under EUR 150 miljoner kapitalinvesteringsfacilitet mellan Swan och GEM Global Yield Fund Limited. Beroende på en 10-prisperiod, som börjar idag.

Saab Automobile AB (Saab Automobile) förväntar sig att betala lönerna för sina tjänstemän i veckan. Swan och Saab Automobile fortsätter att diskutera med dem för att få ytterligare kortfristig finansiering.

Text: tom@saabblog.net