Saab News: Fortfarande ingen lösning på lönerna

Anette Hellgren, Union Union, Saab Trollhättan
Anette Hellgren, Union Union, Saab Trollhättan

Fackförbundet fortsätter att samla signaturer från sina medlemmar. Hon tycker inte om det eftersom unionen inte vill sätta Saab i fara. För i Sverige uppstår en vändning.

Bankerna varnar för att falla fastighetspriser och även den nya registreringen av bilar minskar efter en rekordkörning. Dessutom har Västragöland, Saabs hem, över genomsnittlig arbetslöshet.

En förlust av jobb i autoanläggningen och leverantörerna skulle nu komma i fel stund. Lägg till därmed en stark kronkrona som gör livet svårt för exportörer. Kanske kommer den växande vändningen i ekonomin att göra en omprövning i Stockholm och arbetstillfällen inom tillverkningssektorn uppskattas.

Även fackföreningen väntar inte länge, för att den är engagerade för sina medlemmar.

Dessa får nu obureaukratiska överbryggande lån genom facklig medling, men senast nästa vecka måste du skicka betalningsförfrågan till Saab. Hittills har fackföreningen 800 samlat in signaturer. På onsdag eller torsdag skickar du Saab betalningsförfrågan. Saab har då ytterligare sju dagar.

Rykten kommer från kinesiska källor, men de är mycket felaktiga och spekulativa. Även med EIB arbetar man med en lösning, men det finns inget konkret.

Så det måste finnas något att göra i Sverige för vårt svenska bilmärke.

Fingrar korsade, mycket fasta. Vänligen.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab News: Fortfarande ingen lösning på lönerna"

 • blank

  Hej alla,

  Jag skulle vilja säga några tankar om möjliga investerare: När Jaguar såldes till Tata-gruppen i Indien för några år sedan fanns det andra mycket ekonomiskt starka företag som också skulle vilja ha tillgång till. Finns det någon information om huruvida det finns intresse för SAAB i Indien? Jag kan väl föreställa mig det med tanke på det nya modellutbudet.

  Förhoppningsvis har Trollhättan inte blockerat vägen till andra regioner i världen med de bindande åtagandena mot Kina. Jaguar såldes till exempel bara av Ford till Ratan Tata - det fanns inga andra möjliga delägare och försäljningsförhandlingarna var därför okomplicerade.

  Detta betyder dock inte att ett partnerskap mellan flera finansiellt starka ägare från olika länder skulle vara helt illusoriskt - låt oss vänta på det och det kan till och med finnas en hänvisning till indiska investerare snart.

  Hälsningar från Schleswig-Holstein
  Detlef Rudolf

 • blank

  Jag trycker väldigt hårt ... Jag vill verkligen beställa en ny SAAB, men om banden inte fungerar igen snart kommer det inte att fungera längre och jag måste - tyvärr tyvärr - byta märke ... och det vill jag inte riktigt. Så du troll, norrsken och vad som helst, har en förståelse ... !!!

Kommentarer är stängda.