Saab News: Saab, Antonov, EIB och ingen slut

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

I förra veckan meddelades det med oro att EIB i Luxemburg avvisar den ryska investeraren Antonov. Detta beslut togs redan av 2009, men meddelades nu bara till allmänheten och Antonov. Antonov investerar emellertid sina pengar i andra saker, till exempel guldfyndigheter.

Som Bloomberg rapporterar idag och Saab Fan Alexandros skickade oss (tack!), Investerar bankiren och hans Finasta Investment Company 400 miljoner dollar i guldgruvor i före detta Sovjetunionen, Afrika och Latinamerika. Alexandros sa, "En skål för svensk industripolitik", som han har rätt i.

Bakom EIB: s scener är vad EIB: s talesman Pär Isaksson berättade för nyhetsbyrån TT. Ensam tror jag inte på EIB. Alltför mycket har avancerats och stallats under de senaste månaderna. Den luxemburgska affären, som vi betalar hos våra skattebetalare, har kommit till minsta trovärdighetsnivå för mig. Jag tänker inte på en europeisk industripolitik i ett förenat Europa som det är i Luxemburg.

I alla fall. Svenska TT -nyhetsbyrån rapporterar att EIB för samtal med investerare (observera: plural) för att hitta en lösning för Saab. EIB "banar väg för nya investerare" i samarbete med Saab och den svenska regeringen.

På frågan från TT ville EIB Pressemann inte nämna några namn, men betonade än en gång att "det finns för närvarande flera (investerare)". Hmm Flera investerare för Saab. Låter bra till en början, men det är inte tillräckligt noggrant än.

Okej, låt oss överraska dig. Låt oss ligga bekvämt, njut av dagen och se vad som händer där.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab News: Saab, Antonov, EIB och ingen slut"

 • blank

  Investerare låter bra. Förhoppningsvis investerare som driver vårt varumärke och som gillar banken. Förhoppningsvis kommer lösningen snart!

  Leif

 • blank

  Hej där!

  Denna Pär Isaksson (EIB) verkar vara en väldigt anständig kille - kanske som SAAB-fansamhälle bör du få några detaljer ur honom (tiden är verkligen pressande när det gäller SAAB)!

  Tyvärr har jag intrycket att EIB: s fördröjningstaktik är på väg att börja igen här ...

  Så avslappnad kan jag inte riktigt gå tillbaka till den här fula EIB-förklaringen.

  Hälsningar från Schleswig-Holstein
  Detlef Rudolf

Kommentarer är stängda.