Saab: Vem simmar mot den nuvarande behoven styrka

Vem simmar mot den nuvarande behoven styrka
Vem simmar mot den nuvarande behoven styrka

För att säkerställa sin konkurrenskraft erbjuder Saab ett 14.000 kvadratmeter teknisk center med vindtunnel, akustiskt laboratorium, materiallaboratorium, motorbänk, klimatkammare och fullt datoriserade utvecklingsavdelningar. Och något annat garanterar dessa investeringar.

Om nya motgångar hindrar Saab från att fungera lönsamt som bilproducenter, kan företaget göra sin väg som ett nav för utveckling och innovation.

Låter uppdaterat, men det är det inte. En Saab -text från 1997 från boken "Half a Century of Progress" av Erik Dymock. Saab hade också gått igenom svåra tider då, då fanns också tanken på att ge upp bilproduktionen.

Saab har överlevt dessa kriser, liksom alla kriser tidigare. Jag skriver det för att vi nästa vecka kan möta dåliga nyheter från Sverige igen. Men kunde inte ha. Vi bör alltid komma ihåg att detta inte är den första krisen Saab upplever. Och det vi också kommer att överleva denna kris.

Saab man Dieter har mailat oss som "uppmuntran" för fansen, som han säger, Saab -fotot med parollen "De som simmar mot strömmen behöver styrka". Tack Dieter för motivationshöjningen!

Eftersom Dieter inte ger upp, bevisar Saab Spirit, och fortsätter att kämpa dagligen för vårt varumärke från Trollhättan. Vi kommer inte ge upp och, även i svåra situationer, fortsätter att blogga för Saab. Låt oss alltid komma ihåg, produkterna är klass, fabriken är toppmodern, ingenjörerna är bäst i Sverige. Arbetskraften, som upplever en svår tid, ligger bakom varumärket. Stora nya produkter är i rörelse.

Ingen anledning att måla segelarna. Oavsett hur stark vinden blåser i vårt ansikte.

Text: tom@saabblog.net