Saab News: Förvirring om Antonov och mer ...

Victor Muller och hans miljoner
Victor Muller och hans miljoner

Sverige är den plats där dagens tragedi och komedi berörs och kyssar försiktigt. Komedin, och därmed förvirringen av alla inblandade, fortsätter Vladimir Antonov.

Den ryska bankiren, som sedan dess har kallats en spekulant av delar av svensk press, hotade att stämma delar eller enskilda regeringsmedlemmar idag. Anledningen är att han misslyckades med att ansluta sig till Saab och regeringen som innehöll viktig information. Vissa svenska tidningar har redan rubriken ”Antonov stämmer Reinfeldt”.

Förvirringen fortsatte när regeringen meddelade att det skulle samråda med EIB i Luxemburg för att rätta ut saken med Antonov. Förmodligen visste du säkert om 2009s beslut, men ansåg att fakta har ändrats längst. Regeringen har fått en rapport från Riksgäldsmyndigheten som godkänner Antonovs inträde. Regeringen tyckte att det var en pågående process, bland annat med EIB, enligt Catharina Hakansson Boman från ekonomiministeriet. Så komediken om Antonov fortsätter.

En kampanj mot Victor Muller driver Dagens Industri. Men vapen som använts för att skjuta Muller är fler avrinningar och gamla chasmer.

Dagens Industri fick idag titeln "Hit even Mullers Saabmiljoner", med hänvisning till ön Curacao på Muller dold i sin latinamerikanska bogserbåt som innehar en häpnadsväckande 4 miljon. Kronor, dock inga euro. Tillräckligt för att köpa ett anständigt enfamiljshus i Frankfurt am Main-området. Den stora artikeln handlade om det länge kända faktum att Saab-chefen fick dessa pengar som bidrag förra året.

En svensk läsare med namnet ”Patrik” kommenterade artikeln på Internet med ”Det var en väldigt lang artikel för 4 mijoner kr!” . Du behöver inte veta svenska för att förstå det.

Under dagen fortsatte beskjutningen från Göteborg, komedi blev en tragedi. Under titeln, "Guldregnet fortsätter", de 40 miljoner kronor för Spyker-ledningen förordnades förra året som förvaltningskostnader. Denna betalning var något klodligt motiverad som juridisk rådgivning relaterad till Saab-försäljningen av GM till Spyker. Simmade över det.

Det faktum att Spyker - eller Swedish Automobile Management - tar ett lika högt "förvaltningsutgifter" från Saab i år blir en tragedi och en dum (ledsen) publicitet. Det kommer också att ha en relativt hög nivå 2011 bekräftar Gunilla Gustavs von Saab i ett e-postmeddelande (!) Till Dagens Industri. Aj.

Frågar inte bloggaren öppet vad? För den längsta lediga bilfabriken i världen, eller hur. Inmatningen i Guinness Book of Stupidest Records är därför säker. Vad sägs om att föregå denna summa på 40 miljoner och betala leverantören IAC för den, som har levererat utmärkta produkter och väntar mycket tålmodigt och lojalt på sina pengar?

Människor, om någon i Holland hör mig. Här skriver jag mina fingrar såra "pro Saab". Då får du något - även från Saabs presskontor - utslagen.

Nu räcker det. Jag stänger av datorn, försvinna i ölträdgården.

Vi ses imorgon 😉

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News: Förvirring om Antonov och mer ..."

  • Kära Tom,
    Jag vågar nästan inte titta på din blogg längre. Men tydligen är jag så masochistisk och läser här varje dag skräcknyheterna. Jag är så ledsen för vårt stora varumärke SAAB.
    Fan det, de har en order på 10.000 bilar. Det ger dig inte så att du inte kan få butiken igång.
    Hur trevligt skulle det vara om ledningen inte behövde oroa sig för permanent insamling men om nya SAAB-modeller.

Kommentarer är stängda.