Saab News: Regeringen förväntar sig ett nytt EIB-beslut

Vladimir Antonov, en chans?
Vladimir Antonov, en chans?

I princip bor vi i Sverige en konkret skandal när det gäller Saab. EIB har beslutat att 2009 inte tillåter Antonov att äga fastigheten, Saab har jobbat hårt i flera månader för att få Antonov till företaget som fastighetsköpare eller aktieägare. Det kostar pengar och mycket tid. Tiden kunde Saab saknas nu.

Jag tror att alla som har en så stor investerings- och utvecklingsbank för att främja industrin i Europa behöver åtminstone inga fler fiender. Därför skickar vi våra skattebetalare pengar till Bryssel.

Frågan kvarstår, visste den svenska regeringen om detta beslut? Det verkar så, och det är skandal nummer 2. Låt oss komma ihåg orden från Maud Olofssons oändliga band om Saab. Jag har följande text i örat: "Om EIB bestämmer, om GM beslutar, så säger vi ja ..." Denna text har varit i kunskap om sanningen i månader. Phew, fru Olofsson, det är pinsamt. Avgång!

I alla fall väntar Stockholm nu på en ny bedömning av EIB i Vladimir Antonov i Luxemburg. Catharina Håkansson Boman, av Maud Olofssons ministerium, berättade för pressen. Den nuvarande situationen har ändrats sedan beslutet fattades, och det kan vara att EIB överväger att ändra beslutet.

Beslutet kommer troligen att fattas när fabriksportarna slutligen har stängts. Eller vi är förvånade och beslut fattas omedelbart. Hopp, det kommer att hända när påsk och jul faller på en dag och Reinfeldt byter sin BMW för en Saab. Okej, tillbaka till den allvarliga situationen ...

Paul Akerlund, vår borgmästare i Trollhättan, tror jag är från Socialdemokratiska partiet, har varit väldigt upprörd idag. Det faktum att Saab har arbetat för Antonov i två år och tittar på regeringen i stället för att stödja Saab och jobbet frustrerar honom.

Bo Lundgren från Riksgälden meddelade idag att han visste om 2009s beslut. Sedan dess har mycket förändrats, han ser ingen anledning att inte acceptera Antonov.

Troll på sommaren. Är trollen särskilt aktiva under den svenska sommarsemestern, eller vad händer i norr? Som läsaren skrev Marcus idag, "Kaffegrundläsning". Korrekt. Om jag bara läste på kaffegrunden, skulle det vara bra. Men tydligen läser hela den svenska pressen kaffegrut. Sedan 2009.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab News: Regeringen förväntar sig ett nytt EIB-beslut"

 • blank

  Tack Tom,
  för all din engagemang och även för denna smärtsamma info.

  Så allt beror på den kinesiska ”silketråden” och mindre på en svensk stålkabel ??!

  Tiden tickar och tickar ...

  Med vänliga hälsningar och alla de bästa i denna härliga, energiska
  konsumera SAAB episod.

  Markus

  • blank

   Tack, Mark,

   Det gör trots allt min svenska bättre. Bra för hösten i Sverige 😉

Kommentarer är stängda.