Saab-thriller i Sverige: Onsdagens recension ...

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Det är långsamt dags att konkreta resultat ligger på bordet i Sverige. Eftersom det blir stramt. Efter trollarna tog mer eller mindre kraft i Stockholm och Trollhättan. Kanske kommer de små killarna att vara upptagen med ett eller annat presskontor.

Så åtminstone igår är intrycket i Klamauk av uttalanden, förnekande och nya förslag.

Det var 15 nya fall i Kronofogden i Uddevalla igår. Värdet på fordringarna är 60 miljoner kronor, enskilda fordringar börjar på några 1000 kronor upp till miljoner. Verkställande direktören levererar nu påståendena igen, Saab har 10 dagar på sig att reagera. Så samma procedur som varannan dag i den stabila backen ...

Fackföreningen samlar ivrigt signaturer och kan bankera Saab inom de kommande 14-dagarna. Kunde. Men har signalerat klart att hon inte vill ha det här. Det skulle vara väldigt obehagligt för facket.

Igår rapporterade Carlström, talesmannen för Antonov igår igen. Hans chef Antonov är fortfarande redo att investera 1-miljarder kronor. 1 miljarder kronor ligger runt 110 miljoner. Tata investerar 4 miljarder i Jaguar och Landrover för att hålla carmakern lämplig för framtiden. Dessa är de belopp som behövs. Allt annat är lek pengar. Kinesens inträde ser han i september / oktober. För sent. Ett beslut måste falla i augusti. Eller det kommer en ny pengar från medelriket. Pang Da har signalerat något sådant.

Saab VD Victor Muller är i Kina. Möt med Youngman och Pang Da för att organisera mer överbryggande pengar.

Massiv räkning är Victor Muller i Sverige. Hittills har det alltid varit kritik i pressen. Med tanke på. Nu har borgmästaren i Trollhättan kommune uttryckt vad många tror i Sverige. Hans kredit är uppe. För många löften, för få. Victor Muller är inte bara ett problem för svenska medierna. Svenska vänner berättar att lokala leverantörer också ser ett problem i Saabs VD. För Sverige har han muterat, från Saabs räddare till problemfallet. På något sätt tragisk.

Samtidigt ökar rösterna för en Saab-konkurs i Sverige. Även Saabs vänliga press som Svenska Dagbladet spelar med idén. Muller ansvarar för en torturös belägring av Saab. Oansvarig för anställda och leverantörer.

Kanske blir det en efterföljande omstart. Kanske med kinesiska miljoner. Men definitivt utan Victor Muller.

Bakom kulisserna händer mycket. Allt är för närvarande öppet, allt i rörelse. Ingenting bestäms. Allt möjligt.

Och som jag sa. Att ge upp är inte.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab-thriller i Sverige: Onsdagens recension ..."

  • blank

    Med risk för att upprepa mig skulle Saab från min synvinkel vara en ”perfekt match” för Tata, om de fortfarande skulle kunna tjäna en miljard euro lätt, skulle det vara den bästa lösningen.

    Eftersom jag tror att 50 miljoner euro där, 50 miljoner euro är helt enkelt inte tillräckligt. I Schweiz kallar vi detta "banande politik". Någon måste tjäna minst 250 miljoner euro så snabbt som möjligt, mer skulle vara bättre. Eftersom det bara inte räcker att producera, måste miljontals efteråt investeras i reklam och förtroende, det kommer inte gratis.

    Även om jag är övertygad om att Saab hanterar men jag skulle bli mycket glad om osäkerheten är sakta men säkert skulle ha ett slut.

    På så sätt Griffin upp

Kommentarer är stängda.