Saab News: Nyheter från Trollhättan

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Uppdatering: 11: 49

Det finns goda och mindre goda nyheter från Sverige. Saabsarbetarnas löner har landat idag i räkenskaperna. Detta offentliggjordes av fackförenings fackföreningsmedlem i Saab, Hakan Scött, idag. Det är de goda nyheterna.

Konkursframställningen mot ”Saab Tools AB” vid Vänersborg tingsrätt har ännu inte dragits tillbaka i morse och är öppen förrän den 15 augusti, så den kan startas igen när som helst. Det är nyheterna som är mindre bra som vi egentligen inte vill höra.

Uppdatering: Lars Thunberg från Sweparts Verktyg AB berättade för lokala medier att konkursförhållandet hade dragits tillbaka i morse. Han var väldigt nöjd med lösningen, nu kan du gå om det normala företaget. Konkursförfarandet är fortfarande publicerat på distriktsdomstolens hemsida.

Det finns nya perspektiv kring Vladimir Antonov.

Dagens Nyheter tillkännager pågående förhandlingar mellan Saab / Antonov och europeiska banker för att äntligen ersätta EIB-lånet. Saab utan EIB-lån skulle äntligen vara redo för Vladimir Antonovs inträde, vilket skulle lösa kortsiktiga likviditetsproblem.

Framtiden för Saab fram till de kinesiska partnerns inträde skulle således vara förgäves. Så det är fortfarande spännande, fortsätter kampen för Saab.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News: Nyheter från Trollhättan"

  • Kära Tom, det är fantastiskt hur du håller den oroliga SAAB-gruppen uppdaterad med information. Som en första officiell handling bloggas SAAB varje morgon och igen på kvällen. Du är det tunna sugröret som många (som vi) säkert kommer att hålla fast vid och hoppas på ett bra slut .... Tyvärr finns det knappast någon information om vår 9-5, som för närvarande finns ska finnas på tejpen. Det är nu flera månader försenat. Lyckligtvis kör vi en 9-3 1,9TTiD, som vi har blivit väldigt förtjusta i. En fantastisk bil !! Avskedet tar förmodligen ett tag, om alls. Men genom din rapportering finns det stunder när du får hopp igen. Vi vet inte vilken annan typ av bil som passar oss!? Håll dig uppdaterad.

Kommentarer är stängda.