Saab News: Saab 9-3e Power är igång

Medan produktionslinjerna ligger vid Saab i Trollhättan fortsätter andra avdelningar att arbeta. Saab-dottern i Nyköping förser Saab-förarna med reservdelar, Saab-dottern SES fortsätter att arbeta för andra bilföretag. Saabs utvecklingsavdelning fortsätter att arbeta under sommarsemestern.

Saab E-Power-projektet drivs, första prototyper har funnits länge. Saab går nu offentligt med Saab 9-3e Power. På semesterbyen Visby vid Almedalsveckan i Gotland presenteras sommargästerna med sina nya elbilar.

9-3e Power kommer bara att vara lite tyngre än den tyngsta tidigare Saab 9-3-sportproduktionsmodellen. Med sitt 35 kilowattimmars batteri accelererar det från 9.2-0 på 100 sekunder och har en toppfart på 150 km / h. Laddningstiden vid ett normalt uttag är 4 timmar, vid en snabbladdningsstation är det 30 till 40 minuter.

Den luftkylning av batteriet genom att Klimautomatik Saab är en speciell egenskap. Den normala-Saab 9 3e Ström Limousine inte visuellt skiljer sig från de andra modeller till en begränsning. Sedan med elektrisk enhet har endast 4 platser. Nackdelar i bagageutrymmet eftersom det inte finns någon elmotor och batteri är kompakta och har arrangerats på ett intelligent sätt.

Särskild uppmärksamhet under utveckling Saab satte en balanserad viktfördelning för att säkerställa god hantering av 9-3 på. Säkerheten stod också, ganska Saab typisk, i förgrunden.

9-3e Power-projektet påverkades inte av bandet att bilarna byggdes i prototyptillverkning.

De goda nyheterna från Sverige: När produktionen påbörjas kommer Saab 9-3e Power att löpa av de vanliga band på Saab-fabriken i Stallbacka. Saab bevisade än en gång att innovation inte beror på tillverkarens storlek. 9-3e Power är inte ett avkallande fordon, men en fullfärdig sedan i medelklassen.

Den tidigare Saab-systern från Rüsselsheim har ingen jämförbar produkt som kommer från sina egna salar. Ampera, inte jämförbar eftersom den har nackdelar när det gäller variation, rullar av monteringslinjen vid GM i USA.

Text: tom@saabblog.net

Bild: Saab Automobile AB