Saab Nyheter Sverige: Antonov måste bli ägare

De första reaktionerna om den ytterligare fördröjda produktionen på Saab kommer från chefen för den svenska leverantörsföreningen Svenake Berglie. Endast igår har de svenska billeverantörerna investerare på sin kongress i september inbjudna.

Berglie går nu tillbaka till den svenska allmänheten och ringer igen för att tillåta Vladimir Antonov som medejer.

Det handlar om att säkerställa den fortsatta existensen hos bilmakaren från Trollhättan. Det är hans oro i slutet av sin karriär. Eftersom den förnyade förseningen visar hur svårt det är att tillhandahålla nödvändiga likvida medel. Enligt Berglie har Saab ett antal små nationella billeverantörer som skulle vara färdiga utan vårt varumärke. Så Svenake Berglie kämpar inte bara för Saab, men också för den svenska leverantörsindustrin.

Situationen är verkligen allvarlig, för nu bryr 5 fortfarande pengar i veckor, vilket faktiskt inte finns där. Berglie använder nu media sommarhålet för att marknadsföra Saab igen. Kampen för Saab fortsätter. Det skulle vara trevligt om han kunde flytta något för Saab.

Text: tom@saabblog.net