Saabs ande: Människor som lever Saab

Dieter Nitschke
Dieter Nitschke

Det finns Saab-fans, de är människor som du och jag. De gillar att köra bilar av detta unika svenska märke och föredrar mycket att prata om dem. Och det finns människor som bor Saab. För dem finns det familjen, barnen och sedan Saab. Saab - och sedan ingenting under lång tid. Dessa människor brinner för det. Dieter Nitschke är en sådan person.

Dieter skrev mig ett mail för några dagar sedan som jag gillade, sedan dess är vi i kontakt. Han säljer Saab sedan 1984 Saab centrum Göttingen och är på 1. April ålderspension gått.

Nu är det inte så lätt att pensionera en fullblods Saab -man. Eller? Särskilt inte i tider som dessa när märket befinner sig i kraftiga stormar. Så vad gör (Saab) man (er)? Dieter Nitschke har inte gett upp sitt jobb på Saab Center eftersom han, som han säger, skulle vilja "följa med Saab under denna svåra tid". En bra attityd.

Dieter Nitschke, Saab 9-3 Aero Sport Combination
Dieter Nitschke, Saab 9-3 Aero Sport Combination

I Saab Center i Göttingen var tills nyligen några nya Saab 9-3 Griffin, men nu alla säljs endast två Saab 9-5 Aero demonstration och två Saab kvar 9-5 TiD eller TTiD.

Han är mycket entusiastisk över nya Saab 9-5, för han får bara positiv feedback från sina kunder. Och han tycker att vi skriver alldeles för lite om 9-5. Det stämmer, men som jag redan sa till Dieter har vi inte en ny 9-5 och (tyvärr) kommer vi inte att få en. För hos återförsäljarna och med Saab finns vi inte i detta avseende. Men det kan ändå ändras.

Private Dieter-enheter, hur kan det vara annorlunda, en ny Saab 9-3 TTiD Aero sport kombination. En bra bil, som jag har kunnat bekräfta i några dagar. Tack för posten och den trevliga kontakten. Saab behöver människor som bor varumärket. Precis som Dieter Nitschke.

Text: tom@saabblog.net