Saab News: Saab Day idag i Tyskland och Sverige

Saab 9-3 TTID Aero
Saab 9-3 TTID Aero

På exakt 21 dagar är Saabs anställdas sommarsemester i Trollhättan över och banden börjar igen. Det är dags, för även om det har blivit märkbart tystare runt Saab, får jag fortfarande mail från fans som väntar på en ny Saab. Eller från tidigare Saab-förare som vill köpa en ny Saab.

I det specifika fallet av en tidigare Saab-förare från Stuttgart-området var denna blogg ansvarig för att en ny Saab 9-5 beställdes. Jag är alltid glad att höra sådana goda nyheter, för mitt engagemang för varumärket är inte ineffektivt. Frank, tack igen för det långa mailet och grattis till ditt beslut!

Sverige är fortfarande väldigt tyst runt Saab. Om jag ursprungligen trodde att sommarnedgången skulle leda till en Saab-berättelse har jag varit besviken hittills. Aktiekursen på Saabs mamma “Swedish Automobile” har tumulerat de senaste dagarna med prisförluster. Idag hoppade andelen nästan 10% uppåt och återigen noterade över 2,00 euro. Kanske ett bra tecken.

Vi kan med SKANIMPORT från Wuppertal välkomna en ny supporter av saabblog.net ombord. Skanimport levererar reservdelar till Saab och det andra svenska varumärket i originalutrustningstillverkarens kvalitet. Välkommen ombord!

Saab 9-3 TTID Aero Sportkläder
Saab 9-3 TTID Aero Sportkläder

Vad gör du på sommaren när det blir tråkigt? Du kör Saab. Inte alltid din egen, men också något nytt. Även om de fortfarande saknar de nuvarande Griffinerna, men du kan också överbrygga tiden med andra Saab.

För tillfället är jag i Aero Trim med en Saab 9-3 TTID4 sportdräkt. Läckra, läckra, gör att du vill ha mer. Mycket billig i konsumtion, men kraft utan slut. Motorn är första kräm, som jag redan hade i en tidigare Fahrbericht skriftligt. Med Aero-versionen är han ännu mer sportig och ännu mer direkt på vägen. Mer av 9-3 TTID4 Aero kommer snart.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab News: Saab Day idag i Tyskland och Sverige"

 • Kära SAABians,

  Jag har kört SAAB 20-9 sportcombi i över 5 år - och det förblir så
  Jag har nu med min partner Tobias S. på vår “betrodda Daeler” i Kiel
  Marcus Lafrentz beställde 2 nya 9-5 biokraft xwd`s - vi nordtyskare
  är trovärdiga pålitliga partners (och kunder) !!!

  Den kollektiva stönningen accelererar bara nedgången.

  NU är det dags att agera och träffa de "geniala skaparna"
  våra “mobila upplevelserum” med beställningar
  att bevisa i deras tuffa kamp för överlevnad som vi står vid deras sida.

  Du har inte SAAB - bara i ditt huvud, men upplev "det" med alla dina sinnen -

  Kampen för ”räddningssaab” får inte ha varit förgäves!

  LG från norra delen av vårt vackra land

  Din SAABianer Jo.

  ps. i fast tro på att våra SAAB: s kommer att levereras 2011.

 • Det positiva med tystnaden hittills har varit att Saab inte var mycket van att fylla sommarhålet. Negativa rubriker var redan tillräckliga. Förhoppningsvis kommer det att finnas goda nyheter på 21 dagar igen.

 • Hallå
  Jag är en mycket noggrann observatör av dina artiklar; faktiskt den enda tillförlitliga källan för att lära sig om SAAB: s "nyheter". Saab måste jag säga, lämnar sina lojala kunder i regnet, en terräng som kanske aldrig kommer att räddas.

  Visst är kunderna - snarare även de lojala Saab-återförsäljarna i Tyskland - DUMA. Med all passion och lojalitet mot Saab räcker det långsamt.

  Vi beställde en Saab Aero Griffin Cabrio i början av april, tyvärr utan informationsflöde. Skulle vilja notera att det redan är vår X-th SAAB. Vi lever också från självständighet och vet hur vi sjunger en låt om att överleva svåra och till och med stormiga tider.

  Men måste vi vänta svagt och tack och lov för signaler från SAAB att ringa ett sådant fordon vårt eget ??? Inte till något pris och otåligheten kommer så småningom att sluta.

  Med vänliga hälsningar från Rheinland-Pfalz och den tyska vinruten

  SAABFREAK Rainer

 • Eftersom jag vill göra en längre resa med vår Peugeot 207 kombi och mina Saab Cabriolet inga 2 hundar med bagage sväljer :-(, valde vi en lång helg med min (ny) garage, Hirsch Ruckstuhl i Kloten ZH den 9-3 SC TTID4 på lån.

  Den var utrustad med hjortpaketet och "pimpade" till 200 hk och även om jag inte alls är en dieselfläkt och inte gillar motorns buller var bilen fantastisk! Vridmomentet och kraften var bara bra, det var verkligen värt att hyra bilen :-D. Snart blir det ytterligare en långhelg med en lång resa och jag hoppas att det finns en annan tillräckligt utrustad modell, jag ser fram emot den.

  Efter det väntar jag bara länge på 9-5 SportCombi som jag redan beställt och våra två "gamla" bilar kommer att bytas ut. Det är synd för min cabriolet, den har följt mig de senaste sju åren utan att skylla eller skylla och var (hittills) min bästa och mest pålitliga bil, men jag är säker på att jag kommer att tröstas snabbt 🙂

Kommentarer är stängda.