Saab News Sweden: Men nyheter, men inte goda nyheter

Vem vet inte det. Du väntar på nyheter hela dagen och ingenting händer. Sedan finns det meddelanden - men inte vad du har väntat på. Livet kan vara frustrerande ibland. Något händer i Sverige, men inte rätt sak.

Kronofogden har nu mer än 101-fall mot vår bilproducent. Detta är obehagligt, det var i början av månaden men endast 80-fall och nu togs några av sig som avvecklade. Under de senaste dagarna har olika krav lämnats in mellan 2.000-kronor och 369.000-kronor. Ingen berättade för pressen vid domstolen i Udevalla hur hög fordran är.

Intressant eller dramatiskt kan det bli 25.07 på måndag. Därefter löper tidsfristen för de första kraven som utfärdats av expeditionen ut. Det finns tre möjligheter, om jag förstår det korrekt. Kraven nekas, så är målet fallet i domstol. Fordringarna nekas inte, då måste betalas eller det verkställs i tillgångarna. Svårt att föreställa dig att du kommer att göra det så långt, ska tillräckligt med pengar vara tillgängliga.

Ibland kan du bli galen. Trollhättan bygger de bästa produkterna jag upplever på daglig basis. Kunderna väntar tålmodigt på de beställda bilarna. Varje dag får jag mail från fans från tysktalande länder som säger att det måste fortsätta. Då får du sådana nyheter.

I vilket fall som helst gör Saab dålig press igen i Sverige, utöver min förståelse och låter saker komma till sak. Vi vet för närvarande inte vad som händer bakom kulisserna. Eftersom även våra goda informanter är - för en gång - med förlust.

Oavsett. Låt oss vänta och se vad som händer. Om några dagar är vi lite smartare. Förhoppningsvis.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News Sweden: Men nyheter, men inte goda nyheter"

  • Hej Tom,
    Gläd dig, ditt "oroföretag" kommer att bli bra. Låt mig veta: om allt annat misslyckas köper jag bara ett annat :-)))
    LG, Horst.

Kommentarer är stängda.