Saab News: Saab 9-4x i USA, Pressmeddelande

Den nya Saab 9-4x har nu levererats till alla 199 US Saab-återförsäljare. Saab USA har stora ambitioner med den nya SUV och planerar redan att ta det fortfarande relativt unga amerikanska dotterbolaget in i svart.

Saab Automobile AB har publicerat följande pressmeddelande:

Saabs helt nya 9-4X crossover har landat i amerikanska återförsäljarutställningar. Det efterlängtade fordonet är Saabs nyaste tillskott till Saabs produktfamilj. För närvarande har över 100 beställningar gjorts för fordonet.

"Våra första fordon slår bara till återförsäljare och vår första kundförsäljning ägde rum förra helgen i Saab North Olmstead i Cleveland, Ohio", säger Tim Colbeck, VD och COO SCNA. "Det här är en spännande produkt med en riktig Saab-crossover som ger oss inträde i ett nytt segment."

Saabs första 9-4X-försäljning gick till Martin Reuben i Ohio. "Innan jag till och med körde den från tomten lade jag min rumpa i sätet, såg mig omkring och köpte den på plats", svarade Martin. "Hittills är allt jag har upptäckt på den här bilen ren Saab - målmedveten och väl utformad."

Den 9-4X som nyligen tilldelades "Top Safety Pick" från IIHS, ger billiknande hantering och körkvaliteter till crossover-segmentet. Nyckeln till sin dynamiska prestanda är en unik kroppsstruktur, avsedd för en crossover-applikation och fri från kompromisser genom att anpassa sig till ett befintligt sedan- eller vagnformat. Saab 9-4Xs avancerade chassi erbjuder billiknande hanteringsegenskaper med sportiga och lyhörda körkvaliteter.

Tillgänglig teknik inkluderar Saabs Drives adaptiv chassi, med realtidsdämpningsstyrning, och Saab XWD en skäregg allhjulsdrift systemet med åtmin Elektroniskt styrd bakre differentialbroms (ELSD).

Mer än 100 nya Saab 9-4x har redan beställts, vilket dock orsakade negativa kommentarer i svensk press. Tidningen ”Göteborg Posten” har redan meddelat att 9-4x inte skulle bli en stor hit. För detta ändamål bör publikationen från Volvostaden Göteborg ta en titt på amerikanska köpvanor. Den amerikanska bilköparen vill se den nya bilen och ta den med sig, eller om inget annat är möjligt - kanske beställa den. Ta bort omedelbart, men det är alltid bättre.

Långa leveranstider eller något osynligt att beställa i förväg är nästan en absurditet för US Mark. Som ett resultat, beställde 100 9-4x inom en vecka ett bra värde.

Saabblog.net tar en paus under helgen. För det finns - så konstigt som det låter - andra saker i livet. Dessutom måste vissa beslut om Saabblog.nets framtid fattas lugnt. Det fortsätter på måndag.

Fortsätt med Saabing! Var försiktig!

Text: tom@saabblog.net

Bild: Saab Automobile AB